Team Finland -verkosto

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa.

Team Finland Singaporessa

Team Finland -verkoston ytimen muodostavat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Business Finland (entiset Finpro ja Tekes), Finnvera, Tesi (Suomen Teollisuussijoitus), ELY-keskukset, Patentti- ja rekisterihallitus, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Finnfund, Finnpartnership sekä Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit. Maailmalla Team Finland -verkostoa edustaa yli 80 paikallista tiimiä. Ne kokoavat yhteen kullakin alueella toimivat Suomen viranomaiset, julkisrahoitteiset organisaatiot sekä muut keskeiset Suomi-toimijat.

Team Finland -verkosto auttaa suomalaisia yrityksiä kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa Team Finlandista ja palveluista kansainvälistyville yrityksille löydät täältä: Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)team-finland.fi/Linkki toiselle web-sivustolle..

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja ulkoministeriön yhdessä luoma Team Finland Knowledge (TFK) -verkosto tekee Suomea tunnetuksi korkeatasoisena koulutus- ja tiedemaana. Team Finland Knowledge -työn tavoitteena on avoimempi, kansainvälisempi ja osaajille houkuttelevampi Suomi. Singapore (ml. Kaakkois-Aasia) on yksi Team Finland Knowledge -verkoston kohdealueita. TFK -erityisasiantuntijoiden tehtävänä on helpottaa korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yksittäisten tutkijoiden sekä muiden toimijoiden pääsyä uuteen tietoon ja mahdollistaa kontakteja. Verkosto tukee opiskelija-, tutkija- ja henkilöstöliikkuvuuden vahvistamista sekä osaamisinnovaatioiden ja koulutusosaamisen vientiä. Lisätietoa Team Finland Knowledge -verkostosta löydät täältä: https://minedu.fi/tfk-verkostoLinkki toiselle web-sivustolle.

Team Finland -toimijat Singaporessa

Team Finland -yhteyshenkilöt Singaporessa

Puheenjohtaja

Suurlähettiläs Antti Vänskä
Suomen Suurlähetystö, Singapore

Koordinaattori

Riku Mäkelä
Team Finland erityisasiantuntija
Suomen Suurlähetystö, Singapore
riku.makela(at)formin.fi
+65 9815 7094

Team Finland Knowledge verkosto

Anna Korpi
Team Finland knowledge erityisasiantuntija
Suomen Suurlähetystö, Singapore
anna.korpi(at)formin.fi

Taiju Marttila
Harjoittelija
Suomen Suurlähetystö, Singapore
taiju.marttila(at)formin.fi

Finnish Business Council Singapore

Minna Hyväri, General Manager
fbcsg(at)fbcsg.org

Team Finland -verkoston tavoitteet Singaporessa

Suomalaisyritykset ovat kiinnostuneita Singaporen ja Aasian markkinoista. Lisääntyvässä määrin yritykset ovat myös kiinnostuneita Singaporessa olevan pääoman houkuttelemisesta Suomeen ja suomalaisyrityksiin. Singapore nähdään porttina Kaakkois-Aasian markkinoille. Suomen maakuva on Singaporessa myönteinen, ja aasialaiset tuntevat suurta kiinnostusta Pohjoismaita kohtaan.

Suomi-tiimi panostaa Singaporessa suomalaisten yritysten toiminnan kasvattamiseen nyt ja lähivuosina erityisesti terveyden ja hyvinvoinnin ratkaisuissa, älykkäiden kaupunkien ratkaisuihin liikenteessä ja rakennuksissa sekä kiertotalouden ratkaisuihin.

Team Finland -verkosto tarjoaa suomalaisyritysten käyttöön hyvät verkostot Singaporessa ja Kaakkois-Aasiassa. Verkoston tavoitteena on edistää suomalaisten kasvuyritysten pääsyä markkinoille, myötävaikuttaa singaporelaisten yritysten ja pääomasijoittajien investointien kohdistumiseen Suomeen ja suomalaisyrityksiin, sekä vahvistaa viestinnän keinoin Suomen maakuvaa.

Mahdollisuudet Singaporen markkinoilla 

Materiaalia Singaporesta ja sen markkinamahdollisuuksista löytyy Team Finlandin Market Opportunities -palvelustaLinkki toiselle web-sivustolle.. Lisätietoja voi kysyä osoitteesta [email protected] Tässä muutama mielenkiintoinen raportti Singaporesta: 

Singaporen markkinamahdollisuudet suomalaisyrityksilleLinkki toiselle web-sivustolle.

Starting a Business in Singapore handbookLinkki toiselle web-sivustolle.

Benchmarking Digital PortsLinkki toiselle web-sivustolle.

Comparing Asia´s leading Fintech Hubs - Hong Kong vs. SingaporeLinkki toiselle web-sivustolle.

Singapore and Southeast Asia looking for smart city solutionsLinkki toiselle web-sivustolle.

Singapore: Opportunities in waste-to-value and circular economyLinkki toiselle web-sivustolle.

Maritime industry shifts: Benchmarking digital shipsLinkki toiselle web-sivustolle.

Free Trade Agreement between EU and SingaporeLinkki toiselle web-sivustolle.

Singapore kehittää aktiivisesti jo nyt laadukasta koulutusjärjestelmäänsä

Singaporen terveydenhuoltoon panostaminen kasvaa väestön vanhetessa nopeastiLinkki toiselle web-sivustolle. 

Singaporen kiinnostus kiertotaloutta kohtaan kasvaa

Singaporen matka maailman huippujen joukkoon 

 

Tulevia tapahtumia ja lisätietoa 

Löydät tarkempaa tietoa tulevista tapahtumista sekä lisämateriaalia tämän sivun englanninkielisestä versiosta täältä.
 

Lisätietoa