Virkatodistukset ja osoitetiedustelut

Virkatodistukset

Romaniassa virkatodistuksista vastaavat kaupunkien ja kuntien hallintokeskukset (primăria). Virkatodistuksia hakiessa on esitettävä henkilöllisyystodistus sekä perustelut toimeksiannon toteuttamiseksi. Lisäksi on tiedettävä minkä kaupungin tai Bukarestin kohdalla kaupunginosan (sector) toimintavastuulle asiakirjojen hallinnointi kuuluu. Useimmat todistukset (syntymä-, avioliitto- ja kuolintodistukset) ovat ilmaisia.  Käsittelyaika riippuu haettavasta virkatodistuksesta. Asiointikielenä on pääsääntöisesti romania. Tarvittaessa asiakirjan saa kolmella eri kielellä: romania, ranska ja englanti. Muulla kielellä halutun asiakirjan saamiseksi on käytettävä maksullista tulkkia. Romaniassa sukuselvityksistä vastaavat pääasiassa yksityisen puolen toimijat. 

Bukarestissa asiakirjoja voi tiedustella seuraavista hallintokeskuksista(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Auktorisoituja Romaniassa toimivia tulkkeja(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Romanian Ancestry(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Osoitetiedustelut

Voit tiedustella osoitetietoja Romanian sisäministeriön alaisuudessa toimivalta väestörekisterikeskukselta, jolla on omat toimipisteensä eri kaupungeissa ja Bukarestin kohdalla kaupunginosissa (sector). Asiointikielenä on pääsääntöisesti romania. Tiedustellessa on esitettävä henkilöllisyystodistus ja perustelut toimeksiannon toteuttamiseksi. Käsittelyaika ja -maksu määräytyvät Romanian viranomaisten voimassaolevien maksujen mukaisesti.

Väestörekisterikeskus (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

(Directia pentru evidenta persoanelor si administrarea bazelor de date)

Bukarestin päätoimipisteen käyntiosoite ja yhteystiedot:

Osoite : Obcina Mare street, no. 2, sector 6, Bucharest

Fax: +4 021 413 50 49

E-mail: [email protected]

Puhelin: +4 021 413 54 42