Suomi kouluttaa Keski-Aasian rajaviranomaisia

Helsingissä alkaa 9. kesäkuuta viikon kestävä koulutustilaisuus, joka on tarkoitettu Keski-Aasian maiden rajavalvonnan alalla toimiville viranomaisille. Seminaarin osanottajat saapuvat Kazakstanista, Kirgistanista, Tadzhikistanista, Turkmenistanista ja Uzbekistanista. Koulutukseen sisältyy aiheita rajavalvonnan yleisistä kysymyksistä, tullin toiminnasta, ETYJ:n pienaseasiakirjan toimeenpanosta sekä aseiden ja ydinmateriaalin vientivalvonnasta.

Suomella on tarjota asiantuntemusta rajavalvontaan liittyvissä kysymyksissä. Suomi on järjestänyt vastaavaa koulutusta mm. Baltian maille ja osallistunut aktiivisesti ETYJin pienaseasiakirjan toimeenpanoa tukevaan toimintaan. Koulutuksen toteutuksesta vastaa ulkoasiainministeriö yhteistyössä Raja- ja merivartiolaitoksen kanssa. Kouluttajina toimivat asiantuntijat puolustusministeriöstä, sisäasiainministeriöstä, Pääesikunnasta, Tullihallituksesta, Raja- ja merivartiolaitoksesta sekä Säteilyturvakeskuksesta.

Lisätietoja: ulkoasiainministeriö, Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikkö, yksikönpäällikkö Terhi Hakala, puh. 1605 6095 ja erikoistutkija Antero Inkari, puh. 1605 6353.



Taustaa Keski-Aasian maista

Antero Inkari: Terrorismin vastaiset toimet (Kauppapolitiikka 2/2002)(Linkki toiselle web-sivustolle.)

ETYJ