Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Virkatodistukset 

Portugalista ei ole saatavilla Suomen virkatodistusta vastaavaa asiakirjaa, jossa olisi tiedot henkilön jälkeläisistä. Tulosta estekirje (pdf, 107 Kb)

Siviilirekisteritiedot kuten avioliitot ja avioerot merkitään Portugalissa siviilirekisteriin, josta voit pyytää todistusta ”certidão de nascimento". Rekisterin perusteella todistukseen ei saada tietoja henkilön jälkeläisistä. Sen sijaan pyydettävän henkilön todistuksesta käy ilmi tämän vanhempien ja isovanhempien nimet. Ulkomaalaisesta, joka ei ole asioinut Portugalin siviilirekisteriviranomaisen kanssa, esimerkiksi avioliiton solmimis- tai lapsen syntymäasiassa, ei rekisterissä ole tietoja.

Siviilirekisterin todistuksia voit tilata  Instituto dos registos e do notariadon -verkkosivuilta. Asiointi tapahtuu joko verkossa tunnistautumalla tai henkilökohtaisesti asioimalla.

Viranomaiset eivät anna voimassaolevaan henkilötietosuojalainsäädäntöön vedoten henkilötietoja ulkopuolisille. Voit pyytää todistusta vain itsestäsi, sitä ei anneta muista henkilöistä.

Osoitetiedustelut 

Viranomaiset eivät anna voimassaolevaan henkilötietosuojalainsäädäntöön vedoten osoite- tai henkilötietoja. Portugalissa ei ole sellaista osoiterekisterijärjestelmää, josta näitä tietoja voi saada. Edellä mainitusta syystä Portugalissa ei ole osoitetiedustelupalvelua käytettävissä.