We Run With Ukraine - 8. toukokuuta, Vodafone 10 km juoksu

Suomen ja Tanskan suurlähetystöt, Lissabonin kaupunginjohtajan toimisto ja Portugalin Punainen Risti järjestävät sunnuntaina 8. toukokuuta Lissabonin puolimaratonin yhteyteen hyväntekeväisyystapahtumaan, jossa kerätään apua Portugaliin saapuneille, konfliktista kärsineille ukrainalaisille. Vodafone 10 kilometrin juoksukilpailun lähtö tapahtuu 8. toukokuuta kello 10:30 25 de Abril-sillan tietulleilta.

Tanskan Portugalin-suurlähettiläs Maria Nilaus Tarp, joka juoksee kilpailun yhdessä Lissabonin kaupunginjohtajan Carlos Moedasin kanssa, kertoo:

”Ukrainan kriisi koskettaa meitä kaikkia syvästi ja siksi meidän on toimittava. Pyydämme kaikkia osallistumaan juoksutapahtumaan, pitämään yllään Ukrainan värejä ja tekemään tukensa näkyväksi tällä tavoin.”

Myös Lissabonin kaupunginjohtaja Carlos Moedas kannustaa lissabonilaisia ja kaikkia Ukrainan ystäviä osallistumaan aktiivisesti ukrainalaisten pakolaisten auttamiseen Portugalissa:

“Lissabon on kaupunki, joka auttaa apua tarvitsevia. Lissabonin kaupunki toivottaa jatkossakin kaikki ukrainalaiset pakolaiset tervetulleeksi ja vetoaa Lissabonin asukkaisiin liittymään tähän juoksutapahtumaan. Lissabon on Ukrainan kanssa.”

Suomen suurlähettiläs Satu Suikkari-Kleven yhtyy aloitteeseen ja korostaa Punaisen Ristin roolia avun kanavoinnissa:

”Punaisella Ristillä on keskeinen rooli avun toimittamisessa Ukrainan kansalle. Yhdistäkäämme voimamme tämän asian puolesta ja tukekaamme tätä erittäin tärkeää työtä.”

Portugalin Punaisen Ristin puheenjohtaja Ana Jorge toteaa:

”Punainen Risti on iloinen saadessaan osallistua tähän aloitteeseen sekä kumppanina että varainhankinnan edunsaajana tämän tapahtuman puitteissa. Tämän lisäksi yksi yhdistyksemme tehtävistä on terveellisten elämäntapojen edistäminen. Nämä ovat tarpeeksi syitä osallistumisellemme. Kiitämme Tanskan suurlähetystöä ja muita järjestäjiä Punaisen Ristin muistamisesta.”

Juoksutapahtuman jälkeen Suomen ja Tanskan suurlähetystöt järjestävät hyväntekeväisyystapahtuman Vasco da Gaman -puutarhassa Belémissä, Sala Thai-paviljongin läheisyydessä kello 13.30 alkaen. Tapahtumassa on mahdollisuus tehdä lahjoituksia Ukrainan hyväksi, joita yritykset ja yksittäiset juoksijat ovatkin jo tehneet. Tapahtumassa puhujina toimivat Tanskan suurlähettiläs, Lissabonin kaupunginjohtaja, Portugalin Punaisen Ristin puheenjohtaja, Suomen suurlähettiläs sekä kunniavieras, Ukrainan Portugalin-suurlähettiläs Inna Ohnivets.

Lahjoituksia Ukrainan hyväksi voi tehdä myös kilpapaitojen noudon yhteydessä Belémin kulttuurikeskuksella, jossa Punaisella Ristillä sekä Tanskan suurlähetystöllä on yhteinen piste. Lahjoituksen tehneet saavat pienen muistamisen, jota he voivat pitää yllään juoksun aikana.

Voit kuitenkin tehdä lahjoituksen myös tilisiirrolla tilille IBAN PT50 0010 0000 3631 9110 0017 4,  ja kirjoittamalla viestiksi “DK + lahjoittajan nimi”.

Lisätietoja yhteistyöstä:

Cruz Vermelha Portuguesa - Início(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Lisboa com a Ucrânia - MUNICÍPIO de LISBOA(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Danmark i Portugal (um.dk)(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Primeira página - Finland abroad: Portugal