Portugalin koronavirusrajoitukset 16.4.

Portugalin koronavirusrajoitukset 16.4.

Portugalin ministerineuvosto on jatkanut hätätilaa 16.-30.4.2021 väliselle ajalle. Yhteiskunnan asteittainen avaaminen etenee 19.4. aiemmin ilmoitetun mukaisesti, paitsi niillä alueilla, missä ilmaantuvuus on yli 120 ja 240 tautitapausta 100 000 asukasta kohden. Portugalin ja Espanjan välisen maarajan rajavalvontaa jatketaan 30.4. asti. Voimassa olevan hätätilan matkustusrajoituksissa määritellään myös sellaiset maat, joista tai joiden kautta Portugaliin (ilmateitse, maitse tai meritse) saavuttaessa edellytetään 14 päivän karanteenia.

Portugalin 16.-30.4.2021 väliselle ajalle uusitun hätätilan yleiset rajoitukset ovat:

  • Etätyön jatkuminen aina kuin mahdollista
  • Sallittujen asiakaspalveluiden aukioloajat kello 21.00 asti arkipäivisin, kello 13.00 asti viikonloppuisin ja pyhäpäivinä, poissulkien ruokakaupat, jotka saavat olla auki viikonloppuisin ja pyhäpäivinä kello 19.00 asti.
  • Kasvomaskin käyttö on julkisilla paikoilla sisätiloissa aina pakollista ja ulkotiloissa, kun kahden metrin turvavälin noudattaminen ei ole mahdollista.

19.4. alkaen yhteiskunnan avaaminen siirtyy suurimmassa osassa Portugalia vaiheeseen 3 oheisen suunnitelmanLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) mukaisesti.

Poikkeuksena ne alueet, joilla on yli 120 tautitapausta 100 000 asukasta kohden (Alandroal, Albufeira, Carregal do Sal, Figueira da Foz, Marinha Grande e Penela), missä avaamisessa ei siirrytä seuraavaan vaiheeseen. Samoin poikkeuksen muodostavat alueet, joilla yli 240 tautitapausta 100 000 asukasta kohden (Moura, Odemira, Portimão e Rio Maior), missä rajoituksia osittain palautetaan ennalleen.

Matkustusrajoituksista

Portugalin ja Espanjan välisen maarajan rajavalvontaa jatketaan 30.4. asti. Rajanylitykseen edellyttävät syyt: tavaraliikenne, työntekijät ja kausityöntekijät sekä ensiapu ja hälytysajoneuvot.

Portugali sallii vain välttämättömän (työ, opiskelu, perhe, humantitääriset tai terveyssyyt)

Portugalin voimassa olevan hätätilan matkustusrajoituksissa määritellään sellaiset maat, joista tai joiden kautta Portugaliin (ilmateitse, maitse tai meritse) saavuttaessa edellytetään 14 päivän karanteenia.

Karanteenivaatimus koskee maita, joiden tartuntojen ilmaantuvuusluku on yli 500 tapausta 100 000 asukasta kohden. Portugalin matkustusrajoituksissa 1.4.2021 kyseiset maat ovat: Alankomaat, Bulgaria, Kypros, Kroatia, Puola, Ranska, Ruotsi, Slovenia, Tsekki, Unkari, Viro, Brasilia ja Etelä-Afrikka. Huomio: Lista päivitetty 15.4.

Lisätietoja

Portugalin maahantulo- ja rajaviranomaiset SEF Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Lisätietoja EU-maiden tautitilanteestaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Portugalin maahanmuutto- ja rajaviranomaiset ovat julkaisseet 1.4.2021 sähköisen ilmoitusjärjestelmänLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan). Maahan matkustavat voivat ilmoittaa matkustustietonsa ennakkoon järjestelmän kautta nopeuttaakseen rajamuodollisuuksia.

Lisätietoa Portugalin maahantulo- ja rajaviranomaisten verkkosivuilta.Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) 

Muista yli 150 tapausta 100 000 asukasta kohden maista matkustavien tai kautta kulkevien matkustajien tulee esittää korkeintaan 72 h aiemmin tehty negatiivinen Sars-CoV-2 testi Portugaliin saavuttaessa. Ei koske alle 24 kuukautta vanhoja lapsia. 

Lisätietoa yhteiskunnan avaamisen suunnitelmasta ja sen aikatauluista: