Portugalin koronavirusrajoitukset 1.4.

Portugalin koronavirusrajoitukset 1.4.

Portugalin ministerineuvosto on jatkanut hätätilaa 1.-15.4.2021 väliselle ajalle. Yhteiskunnan asteittainen avaaminen etenee 5.4. aiemmin ilmoitetun mukaisesti. Yli 120 tautitapausta 100 000 asukasta kohden kunnissa tilanne ja toimintojen avaamisen eteneminen arvioidaan uudelleen 19.4. Portugalin voimassa olevan hätätilan matkustusrajoituksissa määritellään sellaiset maat, joista tai joiden kautta Portugaliin (ilmateitse, maitse tai meritse) saavuttaessa edellytetään 14 päivän karanteenia.

Portugalin 1.-15.4.2021 väliselle ajalle uusitun hätätilan yleiset rajoitukset ovat:

- Etätyön jatkuminen aina kuin mahdollista

- Sallittujen asiakaspalveluiden aukioloajat kello 21.00 asti arkipäivisin, kello 13.00 asti viikonloppuisin ja pyhäpäivinä, poissulkien ruokakaupat, jotka saavat olla auki viikonloppuisin ja pyhäpäivinä kello 19.00 asti.

- Kasvomaskin käyttö on julkisilla paikoilla sisätiloissa aina pakollista ja ulkotiloissa, kun kahden metrin turvavälin noudattaminen ei ole mahdollista.

Matkustusrajoituksista; Portugalin voimassa olevan hätätilan matkustusrajoituksissa määritellään sellaiset maat, joista tai joiden kautta Portugaliin (ilmateitse, maitse tai meritse) saavuttaessa edellytetään 14 päivän karanteenia.

Karanteenivaatimus koskee maita, joiden tartuntojen ilmaantuvuusluku on yli 500 tapausta 100 000 asukasta kohden. Portugalin matkustusrajoituksissa 1.4.2021 kyseiset maat ovat: Bulgaria, Italia, Kypros, Malta, Puola, Ranska, Ruotsi, Slovenia, Tsekki, Unkari, Viro, Iso-Britannia, Brasilia ja Etelä-Afrikka.

Portugalin maahanmuutto- ja rajaviranomaiset ovat julkaisseet 1.4.2021 sähköisen ilmoitusjärjestelmän http://travel.sef.pt/(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Maahan matkustavat voivat ilmoittaa matkustustietonsa ennakkoon järjestelmän kautta nopeuttaakseen rajamuodollisuuksia. Lisätietoa: https://www.sef.pt/en/pages/noticia-sef.aspx?nID=338(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Muista yli 150 tapausta 100 000 asukasta kohden maista matkustavien tai kautta kulkevien matkustajien tulee esittää korkeintaan 72h aiemmin tehty negatiivinen Sars-CoV-2 testi Portugaliin saavuttaessa. Ei koske alle 24 kuukautta vanhoja lapsia.  

Lisätietoa yhteiskunnan avaamisen suunnitelmasta ja sen aikatauluista:

https://covid19estamoson.gov.pt/lockdown-easing-plan-schedule-and-rules/(Linkki toiselle verkkosivustolle)