Ajankohtaista Portugalin koronavirusrajoituksista 25.8.2022

Päivitetty 25.8.2022 Koronatilanne Euroopassa elää edelleen ja tilanteen vaihtelu voi vaikuttaa paitsi matkustamiseen, myös nopeisiin muutoksiin maiden sisäisissä rajoitustoimissa. Tähän uutiseen on koottu tietoa viimeisimmistä koronarajoituksista Portugalissa sekä linkit sivustoille, joilta ajantasaisin tieto löytyy nopeasti.

Mitä tehdä, jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan Portugalissa

Mikäli epäilet sairastuneesi koronavirukseen tai altistuneesi virukselle, ole yhteydessä Portugalin terveysviranomaisten koronapalvelunumeroon (+351) 808 24 24 24. Numero palvelee myös englanniksi.

Numerosta neuvotaan maassa jo olevia koronaan liittyvissä asioissa, muun muassa testauksesta, karanteeniohjeistuksesta ja hoidosta.

Mikäli sairastumisesi vuoksi oleskelusi Portugalissa venyy aiottua pidemmäksi, ota yhteys matkavakuutusyhtiöösi, matkatoimistoosi ja/tai lentoyhtiöösi paluulennon siirtämiseksi.

Muistathan tarkistaa jo kotimaassa ennen matkalle lähtöä, että matkavakuutuksesi kattaa mahdollisesta koronatartunnasta kohdemaassa aiheutuneet kulut.

Rajoitukset Portugalissa

Portugaliin on koronakriisin johdosta määrätty yhteiskunnan valmiustila (situação de alarme) ainakin 30.9.2022 asti.

Portugalin ministerineuvosto päätti 25.8.2022 seuraavien voimassa olevien rajoitusten jatkamisesta.

26.8.2022 alkaen voimassa olevat rajoitukset:

Yleiset terveysturvallisuus määräykset:

Kasvomaskin pakollinen käyttö kaikille yli 10 vuotiaille terveydenhuollon palveluissa (ml. terveyskeskuset ja vanhustenhuolto yksiköt).

Kasvomaskin käyttö on edelleen suositeltavaa muissa julkisissa sisätiloissa. 

Madeiran ja Azorien itsehallintoalueilla on voimassa omat määräyksensä ja rajoituksensa, joista löydät tietoa mm. seuraavilta sivustoilta:

Information to visitors (COVID 19) in Madeira(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Travel to the Azores(Linkki toiselle verkkosivustolle)

https://covid19.azores.gov.pt/(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Matkustaminen Portugaliin

Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa matkakohdemaasi viranomaisilta. Portugalin Helsingin-suurlähetystön yhteystiedot ovat: puhelin: +358 9 682 4370, +358 9 682 437 15, +358 9 682 437 18 ja sähköpostiosoite: [email protected]

Tietoa Portugalin maahantulosäännöksistä (Linkki toiselle verkkosivustolle)löytyy myös mm. maan turismiviranomaisen sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) sekä maan ulkomaalais- ja rajaviranomaisen sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Hyödyllistä tietoa löytyy myös Lissabonin lentoaseman sivustolta(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Katso linkistä(Linkki toiselle verkkosivustolle) millaiset testit hyväksytään Portugalissa.