Suomen pysyvä edustusto Pariisissa hakee Unesco-asiantuntijaa

Keskeiset tehtävät


Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja Unescossa hakee paikalta palkattua asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen.  Hänen tehtävänsä on edustaa Suomea Unescon päätöksenteossa ja toiminnan ohjauksessa Suomen linjausten ja erikseen annettavan ohjeistuksen mukaisesti. Tehtäviin kuuluu kokousosallistuminen ja raportointi, yhteydenpito jäsenmaihin ja järjestön sihteeristöön, osallistuminen pohjoismaiseen ja EU-työhön sekä muut edustuston päällikön erikseen määräämät tehtävät. Asiantuntija työskentelee Pariisissa edustuston päällikön alaisuudessa ja ohjauksessa ja toimii tarvittaessa myös tämän sijaisena Unesco-asioissa. Hän toimii myös edustuston Unesco-toimipisteen tiimin vetäjänä.

Edellytämme:

  • ylempää korkeakoulututkintoa
  • relevanttia kansainvälisiin suhteisiin liittyvää työkokemusta
  • erinomaista suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa
  • vähintään tyydyttävää ranskan ja ruotsin kielen taitoa
  • kykyä työskennellä itsenäisesti ja tiiminvetäjänä

Eduksi katsotaan:

  • YK-, EU- ja kehitysyhteistyökokemus
  • Suomen valtionhallinnon tuntemus
  • koulutus-, kulttuuri- ja viestintäalan tuntemus
  • muiden virallisten YK-kielten taito

Tehtävä alkaa 18 kuukauden määräaikaisella sopimuksella 1.12.2023 tai sopimuksen mukaisesti. Tehtävään valittuun henkilöön sovelletaan Ranskasta palkatun työntekijän ehtoja ja Ranskan lainsäädäntöä. Koeaika on kolme kuukautta ja työaika on 35 tuntia viikossa. Lisätietoja tehtävästä ja työsuhteen ehdoista antaa Suomen OECD-edustuston pysyvän edustajan sijainen Timo Ranta ([email protected]).

Vapaamuotoinen suomenkielinen hakemus, mukaan lukien ansioluettelo, palkkatoive ja suosittelijat yhteystietoineen, pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen [email protected] viimeistään 15.10.2023.

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Tarkat tiedot turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyvät Suojelupoliisin verkkosivuilta. Hakemalla tehtävään hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn (Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus EU 679/2016).

Käsittelemme antamiasi henkilötietoja luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Voit tutustua tietosuojakäytäntöömme ulkoministeriön kotisivuilla.