OECD:n ministerikokouksessa pohditaan ratkaisuja talouskriisistä toipumiseen ja uuden kasvun luomiseen

TIEDOTE

40 maan ministerit kokoontuvat 27.-28.5. Pariisiin OECD:n vuosittaiseen ministerikokoukseen. Tapaamisen pääteemana on kuinka pitää yllä talouden elpymistä samalla kun julkisen velkaantumisen kriisi painaa päälle. Kokouksessa johtavat puhetta tänä vuonna Italian pääministeri Silvio Berlusconi sekä valtiovarainministeri Giulio Tremonti.

Julkisen talouden tasapainottamisen ohella ministerit keskustelevat myös OECD:n jäsenmaita vaivaavasta työllisyysongelmasta: kuinka estää se, että nykyinen korkea työttömyys ei jää rakenteelliseksi ongelmaksi? Kokouksessa on tarkoitus myös pohtia innovaatioiden, ympäristöystävällisten ja puhtaiden teknologioiden sekä kansainvälisen kaupan roolia uuden ja kestävällä pohjalla olevan taloudellisen kasvun luojana. Ministerit keskustelevat lisäksi siitä, kuinka parantaa kansainvälisen liiketoiminnan ja sijoitusten eettisiä standardeja.

Ministerikokouksen yhteydessä toivotetaan tervetulleiksi OECD:n uudet jäsenmaat Chile, Israel, Slovenia ja Viro. Näistä Chilestä tuli täysjäsen 7.5.2010, muut kolme sen jälkeen sitten, kun ne ovat allekirjoittaneet ja ratifioineet jäsenyyssopimuksen. Ministerikokoukseen osallistuvat lisäksi jäsenkandidaattimaa Venäjä sekä järjestön niin sanotun tiivistetyn kanssakäymisen kumppanimaat Brasilia, Etelä-Afrikka, Indonesia, Intia ja Kiina. Yhdessä näiden maiden osuus maailmantaloudesta on yli 80 prosenttia.

Ministerikokouksen ja samalla viikolla pidettävän OECD Forumin yhteydessä julkaistaan OECD:n innovaatiostrategia sekä Economic Outlook, jossa analysoidaan maailmantalouden tilaa ja tulevaisuudennäkymiä.

Ministerikokouksessa Suomea edustavat valtiosihteerit Velipekka Nummikoski (VM) sekä Riina Nevamäki (TEM). OECD:n Forumiin saapuu puhujaksi entinen pääministeri ja Nokian yhteiskuntasuhdejohtaja Esko Aho.

Lisätietoja: lähetystösihteeri Eeva Lahti, OECD-edustusto, Pariisi, puh. +33 6 81 55 18 56, eeva.lahti(a)formin.fi, www.oecd.org(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

OECD