Uusi suora lentoyhteys Yhdysvaltain toiseksi suurimpaan osavaltioon Teksasiin mahdollistaa uutta kasvua suomalaisille yrityksille

Energia- ja teknologiateollisuudestaan tunnettu Teksas on suomalaisille yrityksille lupaava vientimarkkina. Kasvupotentiaalista kertoo myös Finnairin uudet suorat lentoyhteydet Dallasiin. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee suomalaisen yritysvaltuuskunnan kanssa Teksasissa ja Washingtonissa 27.3.-1.4.2022.

Teksasin lähes 30 miljoonan asukkaan osavaltio tarjoaa paljon mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Dallasista löytyy useita merkittäviä teknologiayrityksiä. Houston on tunnettu energiateollisuudestaan sekä maailman suurimpiin kuuluvasta satamastaan. Austinin yliopistokaupungista löytyy elinvoimainen start-upien, uusien teknologioiden ja osaamisen keskittymä.

Matkan aikana Skinnarin johtama valtuuskunta tapaa mm. Teksasin kuvernöörin Greg Abottin, Dallasin pormestari Eric Johnsonin ja Austinin pormestari Steve Adlerin.  

"Teksas on kasvava markkina suomalaisyrityksille. Tavoitteemme on luoda yhdessä Teksasissa kunnianhimoinen tiekartta erityisesti vihreän teknologian, energiasektorin, digitaalisten ratkaisujen, liikenteen sähköistämisen, meriteollisuuden sekä satamien älykkäiden ratkaisujen toteuttamiseen, josta esimerkkinä Nokian 5G-teknologia. Lisäksi Finnairin uusi yhteys Dallasiin tarjoaa jatkossa suoran reitin Teksasiin”, toteaa ministeri Skinnari.

Vierailun aikana ministeri Skinnari keskustelee myös EU:n ja Yhdysvaltain kauppasuhteista ja globaaleista kauppakysymyksistä Yhdysvaltain kauppaedustaja Katherine Tain kanssa. Lisäksi hän tapaa muita presidentti Joe Bidenin hallinnon edustajia ja kongressiedustajia. Asialistalla ovat erityisesti telekommunikaatioon ja huipputeknologian liittyvät kysymykset.

Ministeri Skinnarin Washingtonin-vierailu tarjoaa tilaisuuden käydä keskusteluja Yhdysvaltain hallinnon kanssa ja vahvistaa maidemme kauppa- ja taloussuhteita sekä edistää suomalaisten yritysten mahdollisuuksia Yhdysvaltain markkinoilla.

Yhdysvallat on yksi Suomen tärkeimmistä kauppakumppaneista. Huomioitaessa viennin ja tuonnin lisäksi myös investoinnit ja innovaatioyhteistyö, Yhdysvaltojen taloudellinen painoarvo on yksittäisistä maista Suomelle kaikkein tärkein.

Ministeri Skinnarin vierailulle osallistuu Suomesta kymmenen yritystä sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT.

 

Lisätietoja:

Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 295 350 232

Ministerin erityisavustaja Tiina Vainio, puh. +358 50 524 6559

Lähetystöneuvos Kari Puurunen, puh. +358 50 599 3952

 

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]