Edustuston tehtävät

Windhoekin-suurlähetystö edustaa Suomea Namibiassa. Suurlähettiläs on tasavallan presidentin nimittämä Suomen virallinen edustaja Namibiassa.

 

Suurlähettiläs Pirkko-Liisa Kyöstilä

Suomen Windhoekin-suurlähetystön päätehtävänä on edistää Suomen ja Namibian välisiä suhteita yhtäläisesti niin politiikan ja talouden kuin kulttuurin, tieteen ja tutkimuksen saralla.

Edistämme suomalaisyritysten kauppaa ja kansainvälistymistä Namibiassa Team Finland -verkostomme kautta yhteistyössä paikallisten kumppanien kanssa. Lisäämme Suomen, suomalaisten osaajien ja suomalaisen kulttuurin tuntemusta maassa. Vahvistamme kansalaisyhteiskuntaa tekemällä läheistä yhteistyötä namibialaisten järjestöjen kanssa.

Keskeistä työllemme on myös välittää tietoa Namibiasta Suomen poliittisille ja talouselämän päättäjille. Suomesta vuorostaan välitämme tietoa Namibian viranomaisille ja kansalaisille.

Lisäksi tärkeänä tehtävänämme on avustaa Suomen kansalaisia esimerkiksi ennakkoäänestysten järjestämisessä ja viisumityössä, josta konsulipuolemme on kuuluisa. Suurlähetystö onkin ennen kaikkea palvelukeskus, missä palvelemme ilolla yhtäläisesti kumppaneitamme, asiakkaitamme ja toisiamme.

Suurlähetystön verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavistamme Facebookissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Twitterissä(Linkki toiselle web-sivustolle.) on saatavilla lisää tietoa suurlähetystön toiminnasta ja palveluista. Lisätietoja edustustojen tehtävistä löytyy vuorostaan ulkoministeriön sivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Lämmin kiitos kiinnostuksestanne Namibiaa ja toimintaamme kohtaan.

Ystävällisin terveisin,

Pirkko-Liisa Kyöstilä

Suurlähettiläs