Koronavirusuutiset Mosambikissa, Swazimaassa ja Madagaskarilla

Koronavirusuutiset Mosambikissa, Swazimaassa ja Madagaskarilla

Mosambikin hallitus julisti poikkeustilan 1.4.2020 alkaen. Maahan saapuessa on voimassa 14 vrk:n omakustanteinen karanteeni joko kotona tai hotellissa. Henkilöiden liikkuvuutta on rajoitettu ja rajat on osittain suljettu. Hengityssuojaimia on käytettävä kaikissa väkijoukkotilanteissa. Mosambikista poistuminen ja maahan saapuminen on kielletty lukuun ottamatta valtiollisten intressien hoitamista, humanitaarista apua tai terveyhdenhuoltoa. Lentoliikenne on erittäin rajoitettua. Kaikkien tulevien matkustajien kuume mitataan. Swazimaan hallitus julisti poikkeustilan 27.3.2020 alkaen ja Madagaskar 21.3.2020 alkaen. Lentoliikenne on erittäin rajoitettua ja hengityssuojaimia on käytettävä julkisilla paikoilla liikuttaessa. Maiden sisäisessä liikkumista, kauppojen ja ravintoloiden aukioloaikoja on rajoitettu.

Mosambik

Mosambikin virallinen koronavirus-sivusto: https://covid19.ins.gov.mz/ (portugaliksi)

 

Maahantulosäännökset

Suomen kansalaiselta vaaditaan viisumi Mosambikiin. Tällä hetkellä Mosambik ei myönnä uusia viisumeita.

Lentoliikenne on erittäin rajoitettua, mutta mahdollisesti vähitellen avautumassa. Matkustajan on syytä tarkistaa lehtoyhteys vielä samana päivänä suoraan lentoyhtiöltä. Kaikkien lentoteitse tulevien kuume mitataan. Maahan saapuessa on 14 vuorokauden pakollinen omakustanteinen karanteeni joko kotioloissa tai hotellissa.

Mosambikin poliisi ja armeija on tiukentanut COVID-19- rajoitusten valvontaa. Rajoitusten rikkomisesta (mm. ilman hengityssuojainta kulkemisesta, ravintoloissa klo. 20:00 olemisesta) on pidätetty ja sakotettu niin mosambikilaisia kuin myös ulkomaalaisia.

Maarajat ovat suljettuina.

 

Liikkuminen


Mosambikin hallitus julisti poikkeustilan 31.3.2020 alkaen. Maassa on voimassa useita rajoituksia koronapandemiasta johtuen, mm. yli 10 henkilön kokoontumiset ovat kiellettyjä, yökerhot, liikuntatilat ja elokuvateatterit ovat kiinni. Rannalle ei saa mennä. Koulut ovat suljettuina.

Hengityssuojainta on käytettävä julkisilla paikoilla liikuttaessa.

Lisätietoja:

 

Terveys

 

Hengityssuojainta on käytettävä julkisilla paikoilla liikuttaessa. Kuumemittauksia suoritetaan liikkeiden ja virastojen sisäänkäynneillä.

Kuten aina, matkustajalla on hyvä olla kattava vakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan ja kattaa tarvittavan hoidon sekä mahdolliset kotimatkan kustannukset. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tarkista vakuutukseksi.

Paikallinen puhelinnumero COVID-10 oireiden ilmaannuttua:

800149 – 82149 – 84146

*660#

 

Palvelut

 

Ravintoloilla ja kaupoilla on rajoitetut aukioloajat. Monet ravintolat ovat myös sulkeneet ovensa kokonaan.

Baarit ja liikuntapaikat sekä puutarhat ja museot ovat suljettuina. Rannoille ei saa mennä. Urheilu ryhmissä ulkona on myös kielletty.

 

 

Swazimaa

Henkilöiden liikkumista on rajoitettu ja rajat on osittain suljettu. Koulut ovat suljettuina ja osalla liikkeistä on rajoitettuja aukioloaikoja. Hengityssuojaimia tulee käyttää julkisilla paikoilla liikuttaessa ja tiesuluilla matkustajilta mitataan lämpötila.

 

Madagaskar

Henkilöiden liikkumista on rajoitettu ja rajat on osittain suljettu. Koulut ovat suljettuina ja osalla liikkeistä on rajoitettuja aukioloaikoja. Hengityssuojaimia tulee käyttää julkisilla paikoilla liikuttaessa. Tartuntaluvut ovat lähteneet nopeaan nousuun.

 

 

 

Edustuston asiakaspalvelu

 

Edustuston asiakaspalvelu on toistaiseksi suljettu. Passi-asiakkaita voidaan ottaa poikkeuksellisesti vastaan ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi tehdä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

 

Matkustusilmoitus

 

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

 

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

 

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.