Koronavirusuutiset Mosambikissa, Eswatinissa ja Madagaskarilla

Koronavirusuutiset Mosambikissa, Eswatinissa ja Madagaskarilla

Mosambikin 1.4.2020 julistama poikkeustila korvattiin 7.9.2020 katastrofitilalla. Maahan saapuessa vaaditaan negatiivinen covid-testi. Hengityssuojaimia on käytettävä kaikissa väkijoukkotilanteissa. Lentoliikenne on edelleen vähäistä. Kaikkien tulevien matkustajien kuume mitataan. Eswatinin hallituksen 27.3.2020 julistama poikkeustila on päättynyt ja Madagaskarin 21.3.2020 julistama poikkeustila päättyi 18.10.2020. Lentoliikenne on edelleen erittäin vähäistä. Hengityssuojaimia on käytettävä julkisilla paikoilla liikuttaessa.

Mosambik

Mosambikin virallinen koronavirussivusto (portugaliksi)Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Maahantulosäännökset

Suomen kansalaiselta vaaditaan viisumi Mosambikiin.

Lentoliikenne on edelleen vähäistä ja matkustajan on syytä tarkistaa lehtoyhteys vielä samana päivänä suoraan lentoyhtiöltä. Kaikkien lentoteitse tulevien kuume mitataan ja negatiivinen koronatestitulos vaaditaan.

Mosambikin poliisi ja armeija on tiukentanut COVID-19- rajoitusten valvontaa. Rajoitusten rikkomisesta (mm. ilman hengityssuojainta kulkemisesta) on pidätetty ja sakotettu niin mosambikilaisia kuin myös ulkomaalaisia. 

Liikkuminen

Mosambikin hallitus julisti katastrofitilan 7.9.2020 alkaen. Voimassa on edelleen useita rajoituksia, muun muassa seuraavat: yleiset pandemian leviämisen estämiseen tarkoitetut toimet kuten maskien käyttöpakko julkisilla paikoilla ja julkisessa liikenteessä; torien lyhennetty aukioloaika; julkisten kulkuneuvojen rajoitettu matkustajamäärä sekä kokoontumisrajoitukset. 

Decreto nº17/2021 mukaisesti suur-Maputon alueella ja provinssien pääkaupungeissa on ulkonaliikkumiskielto 22-04 välisenä aikana ja rajoituksia on mm. liikkeiden ja ravintoloiden aukioloajoissa.

Hengityssuojainta on käytettävä julkisilla paikoilla liikuttaessa.

Lisätietoja:

Terveys

Hengityssuojainta on käytettävä julkisilla paikoilla liikuttaessa. Kuumemittauksia suoritetaan liikkeiden ja virastojen sisäänkäynneillä.

Kuten aina, matkustajalla on hyvä olla kattava vakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan ja kattaa tarvittavan hoidon sekä mahdolliset kotimatkan kustannukset. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tarkista vakuutukseksi.

Paikallinen puhelinnumero COVID-10 oireiden ilmaannuttua:

800149 – 82149 – 84146

*660#

Eswatini

Eswatinissa ei ole voimassa hätätila, mutta rajoituksia on edelleen. Maahan saapuvilta edellytetään negatiivinen testitulos. Osalla liikkeistä on rajoitettuja aukioloaikoja. Hengityssuojaimia tulee käyttää julkisilla paikoilla liikuttaessa ja tiesuluilla matkustajilta mitataan lämpötila. 

Madagaskar

Henkilöiden liikkumista on rajoitettu ja rajat on osittain suljettu. Lentoliikenne on erittäin rajoitettua. Hengityssuojaimia tulee käyttää julkisilla paikoilla liikuttaessa. Maahan saapuvilta edellytetään negatiivista testitulosta. 

Edustuston asiakaspalvelu

Edustuston asiakaspalvelu on auki ainoastaan ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi tehdä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle..

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

 Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.