Sväng esiintyy Ollin Kan-festivaalilla 15.5 - 17.5.2008

Sväng Suomalainen huuliharppuyhtye Sväng saapuu Meksikoon esiintymään. Heillä on kolme eri konserttia Ollin Kan-festivaalin puitteissa, kaksi Mexico Cityssä ja yksi Chiapasissa. Kansainvälinen Ollin Kan-festivaali järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa ja se kestää neljä viikkoa 21.4.-18.5. Festivaaliin osallistuu 62 kansainvälistä ja 53 meksikolaista esiintyjäryhmää.

Sväng on muutama vuosi sitten perustettu neljän huuliharppuvirtuoosin kokoonpano ja virkistävä ilmiö suomalaisen musiikin kentässä. Yhteistyö soittajien välillä sai alkunsa sattumalta erään Sibelius-Akatemian opiskelijaprojektin kautta ja Svängin jäsenillä - Eero Turkalla, Eero Grundströmillä, Pasi Leinolla ja Jouko Kyhälällä - onkin kaikilla vahva musiikillinen tausta vaihdellen eri musiikkityylien ja soittimien välillä.

Sväng ottaa vaikutteita ennen kaikkea kotimaisesta soittoperinteestä, mutta myös eri maiden kansanmusiikkiperinteet sulautuvat musiikkiin. Vaikka ohjelmistossa on suomalaista tangoa ja kansanmusiikkia, vaikutteita otetaan myös rytmikkäästä Balkan-musiikista, ruotsalaisesta hambosta kuin old time-viulismista tai rag timesta. Suurin osa Svängin ohjelmistoa on yhtyeen omaa tuotantoa.

Sväng on ottanut monesti väheksytyn huuliharpun uuteen käyttöön ja on hyvä esimerkki nykypäivän suomalaisesta kansanmusiikista, joka suuntaa kohti kansainvälisiä areenoja. Svängin kehutaan nostaneen suomalainen huuliharpun soiton uusiin ulottuvuuksiin ja sen kansainvälistä menestystä on kiitelty. Yhtyeen menestyksen tekijöiksi on arveltu - sen lisäksi, että he ovat lahjakkaita muusikoita - se, että heidän musiikkinsa on jotain täysin uutta, jota ei ennen ole vielä nähty.

Esiintymiset Meksikossa:

Torstai 15.5
Universidad Autonóma de Chiapas - Tapachula, Chiapas
Perjantai 16.5. klo. 20:00
Circuito de Festivales
Delegación Benito Juárez
Explanada Delegacional, Soberanía Nacional
Av. División del Norte 1611, Esq. Municipio Libre Col. Sta Cruz Atoyac.
Lauantai 17.5. alkaen klo. 15:00
Deportivo Vivanco
Moneda esquina Insurgentes Sur
Colonia Centro de Tlalpan
Delegación Tlalpan












Konsertteihin on vapaapääsy.

Lisätietoa:http://www.svang.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.),  http://www.ollinkan.tlalpan.gob.mx/(Linkki toiselle web-sivustolle.)