Hyvät verkkosivujemme lukijat!

Ulla Väistö Suurlähettiläs Ulla Väistö

Olen aloittanut työni Suomen suurlähettiläänä Meksikossa 1.9.2007.  Saavuin Meksikoon erittäin mielelläni ja innostuneena, sillä maa on minulle vanhastaan tuttu. Palvelin tässä samassa suurlähetystössä lähetystösihteerinä vuosina 1986 - 1989, ja jo tuolloin koin Meksikon mielenkiintoisena ja haastavana asemapaikkana. Mieleeni olivat jääneet monet unohtumattomat hetket eri puolilla tätä värikästä ja vaihtelevaa maata ja olin saanut täältä myös monta hyvää ystävää.

Paluu suurlähetystöön oli siis helppo ja mieluisa, mutta erityisen kiintoisan siitä teki se, että lähes kahdenkymmenen vuoden aikana Meksiko on muuttunut monella lailla. Myös Suomi on muuttunut, sillä olemme jo toista vuosikymmentä olleet Euroopan Unionin jäsenmaa. Tuleekin olemaan haasteellista ja antoisaa työskennellä maidemme poliittisten ja kaupallis-taloudellisten suhteiden syventämiseksi seuraavien vuosien aikana.  Suurlähetystön päämääränä on tiiviin yhteyden pitäminen Suomen kannalta tärkeisiin toimijoihin Meksikossa, jotta ajamamme asiat voivat edetä.

Haluan omalta osaltani edistää myös Suomen ja suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksien ja suomalaisen kulttuurin esilletuloa Meksikossa. Suomi-brändi - peruskoulutuksemme erinomainen taso, kilpailukykymme ja yhteiskuntamme toimivuus, hyvä elämisen laatu ja korkea teknologia - on niin korkeassa kurssissa maailmalla, että sitä on helppo esitellä myös Meksikossa.

Suurlähetystön toiminnan keskiössä on myös hyvä palvelu asiakkaillemme, olivatpa he sitten Meksikon suomalaisyhteisöön kuuluvia tai matkailijoita tässä maassa, tai Suomesta kiinnostuneita meksikolaisia tai muiden maiden kansalaisia. Nämä verkkosivumme, joita päivitämme säännöllisesti, ovat tärkeä väylä kanssakäynnissämme. Ottakaa yhteys suurlähetystöön, jos teillä on kysymyksiä!

Yhteistyöterveisin,

Ulla Väistö
Suurlähettiläs