Suurlähettiläs Roy Eriksson jätti valtuuskirjeensä Meksikon presidentille

Kansallispalatsissa Mika Ruotsalainen, Matti Keppo,Victoria Eriksson, Roy Eriksson ja Hanna Gehör.

Suurlähettiläs Roy Eriksson jätti valtuuskirjeensä Meksikon presidentti Enrique Peña Nietolle keskiviikkona 11. toukokuuta 2016. Lähes kahdeksan kuukauden toiminnan jälkeen nimitettynä suurlähettiläänä Suomella on nyt täysivaltainen suurlähettiläs Meksikossa. Luovutustilaisuudessa olivat läsnä myös suurlähettilään puoliso Victoria Eriksson sekä ministerineuvos Mika Ruotsalainen, ulkoasiainsihteeri Matti Keppo ja ulkoasiansihteeri Hanna Gehör.

Valtuuskirjeen luovutustilaisuudessa presidentti Peña Nieto korosti maidemme välisten suhteiden olevan hyvät ja kehittyvän koko ajan myönteisesti. Hän mainitsi erityisesti Meksikon tyytyväisyyden Suomen tarjoamasta koulutusavusta rauhanturvakysymyksissä. Tämä hanke on presidentin mukaan lähtenyt erinomaisesti käyntiin.

Kuva: SRE
Suurlähettiläs Eriksson ja presidente Peña Nieto: "Maittemme väliset suhteet ovat erinomaiset".

Suurlähettiläs Eriksson toi esille Suomen ja Meksikon läheisen yhteistyön kansainvälisillä areenoilla etenkin ihmisoikeuksissa ja tasa-arvon edistämisessä sekä ilmastokysymyksissä. Suurlähettiläs kertoi Suomen kiinnostuksesta Meksikon toteuttamiin kunnianhimoisiin reformeihin, jotka ovat nostaneet myös suomalaisen yritysmaailman kiinnostusta Meksikoa kohtaan. Suomi on valmis tarjoamaan osaamistaan erityisesti ICT-, energia- ja cleantech -aloilta sekä opetussektorilta.

Suurlähettiläs nosti esiin myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön toukokuussa 2015 tekemän valtiovierailun Meksikoon, joka on antanut uutta vauhtia maiden välisille suhteille. Suurlähettiläs mainitsi, että kutsu vastavierailulle on voimassa presidentille sopivana ajankohtana.