Suomalaista ruokakulttuuria Guadalajarassa 

kokit kaalikääryleopissa Hotelli Intercontinentalin kokit kaalikääryleiden valmistuksen opissa

Suomalainen ruokakulttuuri oli esillä Guadalajarassa helmikuun alussa, kun Tasavallan Presidentin keittiömestari Sirkka-Liisa Ruottinen oli kutsuvieraana Hector Uvencen johtamassa kokkikoulussa.

Sirkka-Liisa opetti kokkikoulun oppilaita useina päivinä ja antoi lisäksi suomalaisen keittiön näytöksiä hotelli Presidente Intercontinentalin ja ravintola Secoyan kokeille. Ruokalistalla olivat niin kaalikääryleet, lohi suomalaiseen tapaan kuin karjalanpiirakatkin. Marjakiisseli jälkiruokana herätti suurta ihastusta, samoin lusikkaleivät kahvin kera. 

Fenkolia Sirkka-Liisa Ruottinen ja Hector Uvence: tämä ei ole tilliä, vaan fenkolia!

Sirkka-Liisa Ruottinen ja Hector Uvence ovat kumpikin aktiivijäseniä keittiömestareiden kansainvälisessä järjestössä WACS:issa (World Association of Chefs' Societies) ja tätä kautta syntyi yhteistyö suomalaisen ja meksikolaisen keittotaidon välille.

Suurlähettiläs Ulla Väistö oli läsnä sekä kokkikoulun että hotelli Presidente Intercontinentalin ruokatapahtumissa.