Rovio ja Meksiko keskustelivat opetusalan yhteistyömahdollisuuksista

Rovion Angry Birdsit lensivät kahden päivän vierailulle Meksikoon keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista sekä Fun Learning -konseptista. Tapaamisissa Rovion esiin tuomat visiot ja suomalainen koulutusjärjestelmä herättivät paljon kiinnostusta ja ideoita mahdollisen yhteistyön ulottuvuuksista.

Peli- ja media-alan yritys Rovion edustajat saapuivat kaksipäiväiselle vierailulleen Meksikoon 30. heinäkuuta suoraan San Diegosta, missä he osallistuivat piirrosalan Comic-Con-messuille. Kolmikko Mighty Eagle Peter Vesterbacka, markkinointijohtaja Blanca Juti ja oppimis- ja kustannustoiminnan vastaava johtaja Sanna Lukander tapasivat Meksikon ulkonimisteri José Antonio Meaden ja ulkoministeriön kehitysyhteistyöasioiden johtajan Juan Manuel Valle Pereñan lisäksi muita korkean tason viranomaisia.

Rentoon lintuhuppariin pukeutunut Peter Vesterbacka sai esimerkillään Jaliscon osavaltion edustajat riisumaan solmionsa.

Tiiviin vierailun tavoitteena oli kartoittaa, millaisia mahdollisuuksia Roviolla olisi opetusalalla Meksikossa. Suomen korkeatasoinen koulutusjärjestelmä on Angry Birdsien lisäksi Meksikossa hyvin tunnettu.

Tärkeimpänä puheenaiheena oli Rovion viimeisten kolmen vuoden aikana kehittämä Fun Learning -konsepti, joka herätti meksikolaisissa erityistä kiinnostusta. Konseptin perusajatuksena on tehdä oppimisesta hauskaa luomalla lapselle jännittävä ja mielenkiintoinen oppimisympäristö. Rovion syyskuussa 2013 julkistama Angry Birds Playground pohjautuu Suomen varhaiskasvatuksen opetussuunnitelmaan. Opetuksessa on huomioitu leikin ja hauskanpidon kautta oppiminen sekä interaktiivisuus. Oppimisvälineinä käytetään teknologian lisäksi sekä pelejä, leikkejä, musiikkia ja muita oppilasta aktivoivia menetelmiä.

Vierailu herätti kiinnostusta myös paikallisessa mediassa todistaen sen, että vihaiset linnut ovat onnistuneet valloittamaan myös meksikolaisten sydämet.

koulutus