Opera By You – Osallistu maailman ensimmäiseen Internet-yhteisön luomaan oopperaprojektiin

Opera by you 2012 Savonlinnan Oopperajuhlat käynnistää ainutlaatuisen projektin, jossa kuka tahansa voi osallistua oopperan luomiseen. Internetissä toimiva yhteisö saa kirjoittaa, säveltää, ohjata, puvustaa ja lavastaa oopperan alusta loppuun.

Savonlinnan Oopperajuhlat puolestaan antaa yhteisön käyttöön maailmanluokan solistit, 80 hengen oopperakuoron sekä sinfoniaorkesterin ja koko  tuotantokoneistonsa. Yhteisön suunnittelema ooppera nähdään maailman ensi-illassa kesän 2012 Oopperajuhlilla.

”Oopperateoksen tekstin ja musiikin luomiseen on perinteisesti osallistunut vain muutama ihminen, samoin sen visuaaliseen suunnitteluun. Nyt haluamme suuren joukon ihmisiä mukaan jo alkumetreiltä tähän ainutlaatuiseen luomisprosessiin. Uskon, että tämän projektin myötä innostamme uusia ihmisiä oopperan rikkaan ja värikylläisen maailman pariin,” kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien johtaja Jan Hultin.

Savonlinnan Oopperajuhlien oopperaohjaaja Jere Erkkilä, säveltäjä Markus Fagerudd, projektipäällikkö Sivi Uitto ja tuotantopäällikkö Jukka Pohjolainen Oopperaohjaaja Jere Erkkilä, säveltäjä Markus Fagerudd, projektipäällikkö Sivi Uitto ja tuotantopäällikkö Jukka Pohjolainen kuuluvat Heimoneuvostoon, joka avustaa oopperaa kehittävää nettiyhteisöä

Oopperan valmistumista netissä on avustamassa Heimoneuvosto, joka koostuu oopperan ammattilaisista: Savonlinnan Oopperajuhlien tuotantopäällikkö Jukka Pohjolainen, säveltäjä Markus Fagerudd, oopperaohjaaja Jere Erkkilä ja projektipäällikkö Sivi Uitto. Yhteisöoopperan ajatusta on kehitetty ja viedään eteenpäin yhdessä mainostoimisto hasan & partnersin kanssa. Projektin pääyhteistyökumppaneina toimivat Helsingin Sanomat ja Nokia.

”Odotamme erittäin innostuneina, mitä yhteisö saa aikaan. Toivottavasti jotain, mitä Olavinlinnassa ei ole koskaan aikaisemmin nähty,” iloitsee oopperan lopullisesta tuotannosta vastaava Jukka Pohjolainen.

Kaikki halukkaat pääsevät mukaan luomaan oopperaa osoitteessa www.operabyyou.com(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Savonlinnan Oopperajuhlat lyhyesti

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Savonlinnan Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Oopperajuhlien rahoituksesta n. 14% tulee Opetusministeriön ja Savonlinnan kaupungin toiminta-avustuksista, n. 65-70% pääsylipputuloista ja n. 12% Yritysyhteistyösopimuksista. www.operafestival.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

kulttuuri