Nightwish jälleen Meksikossa 2.-3.5.2008

Nightwish, yksi Suomen ulkomailla tunnetuimmista metalliyhtyeistä palaa konsertoimaan Meksiko Cityyn. Tällä kertaa on kyseessä ensiesiintyminen uudessa kokoonpanossa solistina Anette Olson.

Nightwish jälleen Meksikossa 2.-3.5.2008 Nightwishin tarina sai alkunsa Kiteellä 1996, kun ystävykset Tuomas Holopainen, Tarja Turunen ja Emppu Verainen kokoontuivat nuotion ääreen heinäkuisena yönä. Seuraavan vuoden alussa oli valmiina seitsemän raidan demo ja syyskuussa ensimmäinen albumi "Angels Falls First". Ensimmäinen levy menestyi kohtalaisesti, mutta varsinaisen menestystarinan aloitti vasta seuraava "Oceanborn"-albumi, joka julkaistiin 1998 ja jonka myötä yhtyeen musiikista alettiin kiinnostua myös kotimaan ulkopuolella.  Kolmas levy "Wishmaster" myikin jo Suomessa platinaa ja yhtye aloitti ensimmäisen maailmankiertueensa, joka ylettyi aina Latinalaiseen Amerikkaan ja Meksikoon asti. Nykyisin Nightwish tunnetaan maailmanlaajuisesti sinfonisen metallin kärkinimenä.

Yhtyeen musiikkia on kuvailtu muun muassa sinfoniseksi metalliksi, power metalliksi sekä joskus jopa goottimetalliksi. Yhtyeen lauluntekijä, Tuomas Holopainen on kuvaillut aikanaan yhtyeen musiikkia "melodiseksi hevimetalliksi naisäänellä".

Yhtyeen jäseniä tällä hetkellä ovat vokalisti Anette Olson, Tuomas Holopainen (kosketinsoittimet), Emppu Vuorinen (kitara), Marco Hietala (bassokitara, laulu) ja Julius Nevalainen (rummut). Monet muistavat Nightwishistä myös se entisen keulahahmon ja laulajan Tarja Turusen, jonka tilalle nousi uusi laulaja Anette Olson. Anette Olsonin kanssa ensimmäinen levy "Dark Passion Play" julkaistiin vuonna 2007 ja se myi jo muutamassa päivässä tuplaplatinaa Suomessa.

Nightwish esiintyy:
Perjantai 2.5.2008 Vive Cuervo Salón klo 20:30
Lauantai 3.5.2008 Vive Cuervo Salón klo 20:30


Liput 350 pesoa.

Vive Cuervo Salón
Lago Andromaco # 17 esq. Moliere
Col. Ampliación Granada
México, D.F. 08400
Tel. 55-5255-1496, 55-5255-5322



Sijaitsee Río San Joaquínin ja Ejército Nacionalin väissä, lähellä San Joaquínin metroa.
Liput alueen pysäköintipaikalle voi myös ostaa jo ennakkoon Ticketmasterista. Hinta 50 pesoa.