Mopo Eurojazz- ja Jazztival Michoacan -festivaaleille Meksikoon

Jazz trio Mopo saapuu Meksikoon esiintymään pääkaupungin EuroJazz 2016 -festivaalilla sunnuntaina 20.3. ja Jazztival Michoacan -festivaalilla Patzcuarossa lauantaina 16.3. Lisäksi Mopo soittaa pääkaupunki Méxicossa Zinco Jazz Clubilla torstaina 17.3.

Kuva: Tero Ahonen

Mopossa soittaa kolme lahjakasta muusikkoa: Linda Fredriksson, Eeti Nieminen ja Eero Tikkanen. Trio sai alkunsa vuonna 2009 ja sen musiikki on sekoitus jazzia, 70-luvun punkkia ja ripaus Suomen luontoa.   Mopo voitti vuonna 2011 Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen karsinnan ja julkaisi odotetun debyyttialbuminsa "Jee!" vuonna 2012 . Kehuttu kakkosalbumi ”Beibe” julkaistiin 2014.

Mopo on jo ehtinyt esiintyä lukuisissa tapahtumissa kuten London Jazzeilla, Flow festivaaleilla, We Jazz 2013 ja BBC:n Jazz on Radio 3 -ohjelmassa. Yhtye on noteerattu myös yhdysvaltaisen Downbeatin toimesta. Suomessa yhtye on ollut Tavastian lastenkonsertissa sekä mukana valtakunnallisella koulukiertueella.

Trio kuvailee musiikkiaan seuraavasti: "Mopo on yhdistelmä huumoria, vauhtia, haikeutta, synkkyyttä, kepposia ja anarkiaa".

Linda Fredriksson
Vuonna 1985 syntynyt saksofonisti soittaa Mopon lisäksi soul-kokoonpano The Northern Governorsissa sekä Valtteri Pöyhösen johtamassa Ricky-Tick Big Bandissa. Linda valmistui Pop & Jazz Konservatoriosta muusikoksi vuonna 2007 ja opiskelee parhaillaan musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa. Suomalaisen jazzkentällä Linda on tuoreimpia lupauksia ja on voittanut taannoin Kritiikin kannukset -kunniamaininnan.

Kuva: Tero Ahonen

Eeti Nieminen
Vuonna 1888 syntynyt rumpali alkoi soittaa rumpuja 8-vuotiaana. Lukion jälkeen hän opiskeli Helsingissä Pop & Jazz Konservatoriossa, josta siirtyi Metropolia AMK:n musiikkipedagogi-linjalle. Niemisellä on kokemusta eri tyylilajeista ja hän kehittää omaa tyyliään popista jazziin. Nieminen soittaa myös Jaakko Laitinen ja Väärä Raha- sekä Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet- yhtyeissä. Hän on myös opettanut bändikoulua Jyväskylässä Nuorten Taidetyöpajalla ja Keuruun musiikkileirillä.

Eero Tikkanen
Vuonna 1987 syntynyt basisti tunnetaan jazzkentällä erityisesti monipuolisesta tavasta soittaa groovejazzia. Mopon lisäksi hänen yhtyeisiinsä kuuluvat Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet, folk-jazz-free-kokoonpano, The Mystic Revelation of Teppo Repo, Ville Vokkolainen & Kadotettujen Paratiisi sekä rumpali Tatu Rönkön johtama Dramophone.

Lisätietoa Moposta:http://www.mopomopo.com/(Linkki toiselle web-sivustolle.)www.jazzfinland.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)https://myspace.com/mopomopo(Linkki toiselle web-sivustolle.)                                                                    

Esiintymiset Meksikossa:

Eurojazz 2016  
Sunnuntai  20.3. klo 13:30
Centro Nacional de las Artes


Áreas verdes, Rio Churubusco 79
Esq. Calz. de TIalpan, Col. Country Club, Ciudad de México.
Puh, 4155 0111, http://www.cenart.gob.mx/(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Vapaa pääsy



Jazztival de Michoacán      
Lauantai  26.3. klo 19:00

Plaza Vasco de Quiroga
Pátzcuaro, Michoacán
http://morelianas.com/eventos-morelia/jazztival-michoacan-2016/(Linkki toiselle web-sivustolle.)


Zinco Jazz Club
Torstai 17.3. klo 21
Calle Motolinia 20, Cuauhtémoc, Centro, Ciudad de México
Puh.  5512 3369
http://www.zincojazz.com/(Linkki toiselle web-sivustolle.)