Cembalisti Aapo Häkkinen konsertoi Mexico Cityssä ja Moreliassa marraskuussa

Suomalainen cembalisti Aapo Häkkinen konsertoi Palacio Nacionalissa Biblioteca Miguel Lerdo de Tejadan järjestämässä konserttisarjassa  Mexico Cityssä 21. ja 22.11.2007, sekä Festival Internacional de Música de Morelia Miguel Bernal Jiménez -festivaalilla 24.11.2007 Morelian kaupungissa, Michoacanin osavaltiossa.

Aapo Häkkinen Aapo Häkkinen. Kuva: Studio Heikki Tuuli

Aapo Häkkinen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Elina Mustonen ja Olli Porthan, sekä Amsterdamin Sweelinck-konservatoriossa Bob van Asperenin ja Pariisissa Pierre Hantaïn johdolla. Vuonna 1998 hän voitti toisen palkinnon ja Belgian radion ja television erikoispalkinnon maailman suurimmassa ja arvostetuimmassa Brüggen cembalokilpailussa. Häkkinen on esiintynyt useissa Euroopan maissa sekä solistina, kamarimuusikkona että orkesterinjohtajana. Hän on levyttänyt mm. Byrdin, Frescobaldin ja Haydnin musiikkia sekä tehnyt nauhoituksia monille radio- ja televisioyhtiöille. Hän on saanut Pohjoissaksan radion Musikpreis–palkinnon italialaisen musiikin tulkinnoistaan, ja hänen Frescobaldi-levynsä sai sekä Yleisradion että Helsingin Sanomien Vuoden levy 2004 -tunnustuksen.

Música de Morelia -festivaali järjestetään Moreliassa Michoacánin osavaltiossa 10–24.11.2007. Festivaali järjestetään vuonna 2007 jo 19. kertaa ja se on hyvin arvostettu. Viime vuonna festivaali keräsikin yli 47 000 hengen yleisön. Tänä vuonna festivaalin kunniavieraana on Euroopan Unioni. Suomen edustajan Aapo Häkkisen festivaalin päätöspäivänä 24.11. pidettävän konsertin ohjelmisto koostuu Byrdin, Frescobaldin, Bachin, Händelin ja Scarlattin teoksista.

Aapo Häkkinen on lisäksi kutsuttu esiintymään Miguel Lerdo de Tejado -kirjaston järjestämään konserttitapahtumaan. Konsertit pidetään Palacio Nacionalissa sijaitsevassa kirjastossa "Fondo Histórico de Hacienda". Häkkinen soittaa 21.11. Byrdin, Frescobaldin, Frobergerin ja Händelin musiikkia ja 22.11. Bachia, Händeliä ja Scarlattia.

Festival Internacional de Música de Morelia Miguel Bernal Jiménez
Aapo Häkkisen konsertti 24.11.2007 klo 13, Templo de las Rosas
http://www.festivalmorelia.com(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Palacio Nacional, Fondo Histórico de hacienda
Aapo Häkkisen konsertit 21. ja 22.11.2007, klo. 19:00
Plaza de la Constitución s/n
Col. Centro Histórico
Puh. 3688 9837, 3688 9833
http://www.aplicaciones.hacienda.gob.mx/aplicaciones/museo_biblioteca_miguel/Index.htm(Linkki toiselle web-sivustolle.)