Team Finland i Marocko

Nätverket Team Finland främjar Finlands externa ekonomiska relationer, Finlandsbilden, företagens internationalisering och utländska investeringar i Finland. Syftet är att samarbetet mellan olika finländska aktörer inom de här sektorerna ska effektiveras.

Nätverkets kärna utgörs av arbets- och näringsministeriet, utrikesministeriet, undervisnings- och kulturministeriet och offentligt finansierade organisationer och utländska nätverk som styrs av ministerierna och Business Finland. Team Finland -nätverket styrs av statsrådet. Över 70 lokala team runt om i världen står för verksamheten utomlands.

Omvälvningarna i världsekonomin har lett till att finländarnas välstånd i allt högre grad är beroende av sådant som sker utanför Finlands gränser. Vi måste ha sätt att påverka verksamhetsförutsättningarna utomlands och kunna stödja sådana beslut som är fördelaktiga för Finland. Det gör vi allra bäst genom samarbete.

Finlands ambassad har som mål att främja export och internationalisering av företag i mån av möjlighet. Det inkluderar främjandet av finländska företags verksamhet i Marocko, och utländska investeringar och utländsk teknologiöverföring till Finland. Men verksamheten i fråga bör vara sådan att den främjar ekonomisk utveckling, sysselsättning och välfärd också i Finland.

Team Finland-kontaktpersoner i Marocko

TF Koordinator: Unna Mustalampi
Finlands ambassad, Rabat
Utrikessekreterare, Ställföreträdande beskickningchef
unna.mustalampi(at)gov.fi 

Ordförande: Pekka Hyvönen
Ambassadör
Finlands ambassad, Rabat
pekka.hyvonen(a)gov.fi

Business Finland Casablanca
Rajaa Serrout
Senior Advisor
Tel:+212 808 596 421
rajaa.serrout(at)businessfinland.fi

Business Finland Casablanca
Achraf Ifinis
Senior Advisor
Tel:+212 6 98 98 33 33
achraf.ifinis(at)businessfinland.fi

Mera information