UM esittäytyy Kemissä 17.4.

Ulkoministeriö esittäytyy Kemissä keskiviikkona 17.huhtikuuta ulkomaankauppaministeri Jari Vilénin johdolla. Tilaisuus pidetään Kemin kulttuurikeskuksessa klo 17.00-19.00 ja siihen on vapaa pääsy.
Ministeri Vilénin avauspuheenvuoron jälkeen yksikön päällikkö Kirsti Kauppi tarkastelee maailmaa terrori-iskujen jälkeen . Kehitysyhteistyöstä osana Suomen ulkopolitiikkaa puhuu kehitysyhteistyöosaston päällikkö Ritva Jolkkonen ja muuttuvasta ulkoministeriöstä kertoo hallinnollisen osaston päällikkö Pekka Wuoristo. Puheenvuorojen jälkeen on tilaisuus kysymyksiin ja keskusteluun, jonka vetää UM:n tiedotusyksikön päällikkö Erja Tikka. Keskusteluun osallistuu myös Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskaudesta vastaava neuvotteleva virkamies Peter Stenlund ministeriön itälinjalta.

Ulkoministeriö on järjestänyt viime vuoden lopulta lähtien avoimia kansalaistilaisuuksia eri puolilla Suomea tehdäkseen työtään, tehtäviään ja palveluitaan tunnetummaksi ja vastatakseen kansalaisten kysymyksiin. Tilaisuudet ovat saaneet hyvän vastaanoton. Kansalaiskysymysten pääaiheita ovat olleet turvallisuuspolitiikka, EU:n laajentuminen, Pohjoisen ulottuvuuden toteuttaminen, kauppapolitiikka ja viennin edistäminen ja toisaalta yksityisten kansalaisten huolet konsulipalveluista lapsikaappauksiin.

Lisätietoja: Tiedotusyksikön päällikkö Erja Tikka, puh 09 1341 5818, 15.huhtikuuta lähtien 1605 5818, matkapuhelin 040 532 9764