Suomi ulkoistaa Schengen-viisumihakemusten vastaanoton Irlannissa

Suomi ulkoistaa Schengen-viisumihakemusten vastaanoton Irlannissa

Suomi ulkoistaa viisumihakemusten vastaanoton Irlannissa VFS Globalin ylläpitämään viisumikeskukseen Dublinissa 6.5.2021 alkaen. Ulkoistamisen tavoitteena on valmistautuminen viisumihakemusmäärän kasvuun jatkossa ja tarjota kattavammat palvelut hakijoille. Viisumihakemus tulee jättää viisumikeskukseen henkilökohtaisesti ja hyvissä ajoin, koska viisumihakemuksen käsittelyaika on 15 kalenteripäivää. Viisumikeskuksessa voi asioida ainoastaan ajanvarauksella.

 

Suomen suurlähetystön tavoin myös viisumikeskus ottaa vastaan vain erikoisryhmien kuten perheenjäsenten tai huoltovarmuuden kannalta välttämättömien hakijoiden hakemuksia.

 

Suomen Dublinin suurlähetystö käsittelee jatkossakin kaikki viisumihakemukset ja tekee niihin päätökset. Viisumikeskukseen voi toimittaa vain Schengen-viisumihakemuksia. Oleskelulupa- ja passihakemukset sekä notaaripalvelut hoidetaan edelleen suurlähetystössä.

 

Lähetystö hoitaa normaalisti jo sovitut ajanvaraukset.

 

Ajanvaraus on mahdollista nettisivujen tai Call centren kautta 3.5.2021 jälkeen.

Nettisivujen osoite on visa.finland.eu/ireland ja Call centren puhelinnumero on 1550719770 ja sähköpostiosoite [email protected].