Koronavirusuutiset Irlannissa

Irlanti on poistanut koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset. Matkustajien ei tarvise esittää todistusta rokotuksista, sairastetusta taudista tai negatiivisesta testistä.

Maahantulosäännökset

Matkustajien ei tarvitse enää näyttää maahan saapuessaan todistusta rokotuksista, sairastetusta taudista tai negatiivisesta testistä.

Matkustaminen Irlannista Suomeen

Suomeen matkustettaessa ei ole matkustusrajoituksia. 

Tarkista ennen matkaa myös ajankohtaiset lentotiedot sekä lentoyhtiöiden omat matkustusohjeistukset aina suoraan lentoyhtiöltä. Katso lisätiedot suoraan Finnarin verkkosivulta.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Terveys

Kasvosuojusten käyttö ei ole pakollista, mutta niitä tulee käyttää terveydenhuollossa. Tarkemmat tiedot maskin käytöstä tästä linkistä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi).

Koronaan sairastuneiden tulee eristäytyä 7 päivän ajan. Tarkemmat ohjeet koronaan sairastuneille Irlannin hallituksen verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi).

Irlannissa on käytössä COVID Tracker -niminen sovellus, jonka avulla voi seurata mahdollista altistumistaan koronavirukselle. Sovelluksen avulla ohjeistetaan käyttäjiä suojautumaan koronavirukselta ja helpotetaan tartuntojen jäljitystä. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi.

Lisätietoja:

Palvelut

Palvelut ja nähtävyydet ovat auki. 

Edustuston asiakaspalvelu

Suurlähetystön asiakaspalvelu palvelee asiakkaita ajanvarauksella. Aika varataan sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta(Linkki toiselle web-sivustolle.). Lähetä mahdolliset tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen [email protected] . 

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.