Aurinkoa ja grilliherkkuja 100 vuotta täyttävien Suomen puolustusvoimien kunniaksi

Perjantaina 8.6. järjestettiin suurlähettilään virka-asunnossa vastaanotto Suomen puolustusvoimain lippujuhlan päivän kunniaksi. Dublinia hellinyt poikkeuksellinen lämpöaalto takasi kutsuvieraille aurinkoisen alkuillan residenssin puutarhan vehreydessä. Puitteet olivat siis mitä mainioimmat Suomen puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuoden viettoon.

Kuva: Joe Gregg
Suurlähettiläs Jaana Teckenberg ja Irlannin puolustusvoimien edustajia. Kuva: Joe Gregg
Suurlähettiläs Jaana Teckenberg ja Irlannin puolustusvoimien edustajia.

Tilaisuudessa vietettiin myös Isossa-Britanniassa ja Irlannissa puolustusasiamiehenä kolme vuotta toimineen eversti Janne Ilomäen läksiäisiä. Ilomäki jättää pestinsä heinäkuun lopussa.  Samalla tervetulleeksi toivotettiin tehtävään seuraavaksi astuva everstiluutnantti Pasi Saarikoski.

Kuva: Joe Gregg
Vieraat nauttivat kauniista säästä ja tarjoiluista. Kuva: Joe Gregg
Vieraat nauttivat kauniista säästä ja tarjoiluista.

Suurlähettilään pitämän kiitospuheen lisäksi puolustusasiamies Ilomäen muistaminen oli huomioitu myös tilaisuuden tarjoilussa. Perinteisten suomalaisten pikkupalojen lisäksi grillillä valmistettiin herkullisia Tipperaryn makkaroita – nämä kun ovat muodostuneet komennuksen aikana eversti Ilomäen suosikeiksi.

Kuva: Joe Gregg
Lahjan luovutus puolustusasiamies Janne Ilomäelle. Kuva: Joe Gregg
Lahjan luovutus puolustusasiamies Janne Ilomäelle.

Aurinkoisen sään lisäksi tunnelmaa nostattamassa oli myös tilaisuuteen sopiva musiikkiesitys; Irlannin puolustusvoimien säkkipillin soittaja takasi illanvietolle mahtipontisen ja juhlallisen säestyksen. Suomalaisia ja irlantilaisia yhdistää vahva yhteinen rauhanturvaperinne.

Siina Silvennoinen, korkeakouluharjoittelija, Suomen suurlähetystö, Dublin