Talouskasvun vahvistaminen pääteemana OECD:n ministerikokouksessa


Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n vuosittainen ministerikokous järjestetään Pariisissa 29.-30. huhtikuuta. Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana on ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki. Kokouksen puheenjohtajana toimii Uuden-Seelannin pääministeri Helen Clark.

Ministerikokoukseen kokoontuu 30 OECD-maan valtiovarain- ja ulkomaankauppaministeriä tarkastelemaan kansainvälisen talouden ja kaupan näkymiä, kasvun nopeuttamista ja investointien lisäämistä kehitysmaissa sekä OECD:n reformiprosessia. Joihinkin kokouksen osiin on kutsuttu myös OECD:n ulkopuolisten maiden edustajia.

Talousosuudessa syvennytään maailmantalouden näkymiin ja pohditaan toimia, jotka ylläpitävät luottamusta talouteen ja edistävät talouskasvua. Keskustelua käydään ainakin työllisyyden esteiden raivaamisesta ja tuottavuuden kasvusta sekä finanssimarkkinoiden ja yritysten hyvän hallinnon vahvistamisesta.

Kehitysmaiden talouskasvua ja investointeja koskevassa osuudessa keskustellaan kehitysmaiden haasteista kansallisten resurssien mobilisoimisessa ja ulkomaisten investointien lisäämisestä. Lisäksi keskustellaan yhteistyömuodoista, joilla OECD-maat voisivat tukea investointeja kehitysmaihin, sekä yksityisen sektorin kontribuutioista.

Kauppaosuuden keskeinen teema on Dohan kauppaneuvottelukierros. Kokouksessa pohditaan sen onnistumisen näkymiä ja erityisesti OECD:n roolia neuvottelukierroksen onnistumisen edesauttamisessa.

Osittain samaan aikaan 28.-29. huhtikuuta järjestetään Pariisissa Forum 2003 tapahtuma, jonka aiheena on "Kasvu, kehitys ja vauraus". Tapahtumaan on kutsuttu osallistumaan talouselämän sekä työmarkkina-ja kansalaisjärjestöjen edustajia.

Ministeri Lehtomäki järjestää tiedotustilaisuuden Pariisissa Suomen OECD-edustustossa ministerikokouksen jälkeen keskiviikkona 30. huhtikuuta kello 13.00.

Lisätietoja: lehdistöavustaja Paula Parviainen, gsm 040 571 9370, ja lähetystöneuvos Riitta Swan, puh. 09 160 56198.














OECD