Utrikeshandels- och utvecklingsminister Tavio reser till Köpenhamn

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Ville Tavio besöker Köpenhamn den 3 oktober. Syftet med besöket är att främja Finlands och Danmarks handelsekonomiska relationer och investeringar i Finland. Under sitt besök kommer minister Tavio att träffa centrala företrädare för danska myndigheter och det danska näringslivet.

Minister Tavio kommer att träffa bland annat företrädare för det danska näringslivet Dansk Industri och organisationen State of Green för att diskutera omställningen till ren energi och möjligheterna till handelsekonomiskt samarbete mellan Finland och Danmark.

Ministern har också möten med ledningen för FN:s kontor för projekttjänster UNOPS för att diskutera bland annat finländska företags möjligheter vid FN-upphandlingar.  

På agendan vid mötet med statssekreterare Lina Gandløse Hansen och understatssekreterare Ole Thonke från utrikesministeriet står aktuella handelsfrämjande och handels- och utvecklingspolitiska frågor.  

”För oss är Danmark en viktig nordisk partner som vi har nära samarbete med inom teknik, hållbar utveckling och energi. Vi har också många gemensamma intressen när det gäller hållbar tillväxt, innovationer och digitalisering", säger minister Tavio.

Mer information

  • Laura Quist, ministerns diplomatiska rådgivare, tfn +358 295 350 690

  • Sara Kärnä, ansvarig tjänsteman, Norden och Baltikum, tfn 358 295 350 043

  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].