Koronavirusuutiset Argentiinassa, Paraguayssa ja Uruguayssa

Päivitetty viimeksi 6.4.2022. Päivitämme tähän julkaisuun tietoa suomalaismatkailijoille. Argentiina, Paraguay ja Uruguay ottavat tällä hetkellä vastaan matkailijoita. Tilanne ja rajoitukset saattavat myös muuttua nopeasti. Seuraa paikallisviranomaisten ohjeita.

Paikallisviranomaisten ohjeita ja tiedotteita (espanjaksi):

Suosittelemme myös seuraamaan suurlähetystön Facebook-sivua(Linkki toiselle web-sivustolle.).

 

Maahantulosäännökset

Argentiina

Maahan voi matkustaa seuraavin edellytyksin:
Maahan voivat matkustaa Argentiinan kansalaiset, sekä ulkomaalaiset, joilla on oleskelulupa Argentiinaan, esittäen täydellisen rokotussarjan (yli 14 päivää viimeisestä rokotuksesta). Heidän, joilla ei ole täydellistä rokotesarjaa, on esitettävä enintään 72 tuntia ennen matkaa tehty negatiivinen PCR-testi, tai enintään 48 tuntia ennen matkaa tehty antigeenitesti, sekä heidän on jäätävä karanteeniin seitsemäksi päiväksi testin ottamisesta lähtien. Alaikäisten ei tarvitse pysyä karanteenissa. Myös niiden 6-18-vuotiaiden, joilla ei ole täydellistä rokotesarjaa, täytyy esittää negatiivinen PCR-testi (PCR-testiä ei vaadita alle 6-vuotiailta).

Muiden ulkomaalaisten, esimerkiksi turistien, jotka ovat oleskelleet viimeiset 14 päivää ennen tuloaan Argentiinan rajamaissa, täytyy esittää täydellinen rokotussarja, sekä COVID-19 taudin kattava kansainvälinen terveysvakuutus.  Heidän, jotka matkustavat muista kuin Argentiinan rajamaista, on esitettävä täydellinen rokotussarja, 
enintään 72 tuntia ennen matkaa tehty negatiivinen PCR-testi, tai enintään 48 tuntia ennen matkaa tehty antigeenitesti, sekä COVID-19 taudin kattava kansainvälinen terveysvakuutus.

Heidän, joilla ei ole 14 päivää ennen maahan tuloa otettua täydellistä rokotesarjaa, täytyy esittää enintään 72 tuntia ennen matkaa tehty negatiivinen PCR-testi, tai enintään 48 tuntia ennen matkaa tehty antigeenitesti, ja heidän on jäätävä 7 päivän ajaksi karanteeniin testin ottamispäivästä laskien. Lisäksi on esitettävä COVID-19 taudin kattava kansainvälinen terveysvakuutus ja todistus, siitä ettei koronarokotteita ole voinut ottaa.

Niiden matkustajien, jotka ovat sairastaneet COVID-19 taudin 90 päivän sisällä ennen maahantuloa, täytyy lisäksi esittää positiivinen PCR- tai antigeenitesti, millä tauti on todettu, ja lääkärintodistus taudista parantumisesta. Taudin oireiden alkamisesta, tai positiivisen testituloksen ottamisesta, on pitänyt myös kulua vähintään 10 päivää. Heidän, jotka ovat saaneet taudin lähikontaktissa ja joilla ei ole siksi esittää positiivista testitulosta, täytyy esittää lääkärintodistus taudista parantumisesta. Lisäksi oireiden ilmaantumisesta on pitänyt kulua vähintään 10 päivää.

Lisäksi Argentiinaan matkustavia vaaditaan tekemään enintään 48 tuntia ennen matkaa sähköinen valaehtoinen ilmoitus (declaración jurada). Lisätietoa: https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätietoja:

HUOM. Suosittelemme aktiivisesti seuraamaan Argentiinan sisäministeriön sivuja mahdollisten lähipäivien aikana tapahtuvien matkustusrajoitusten muutoksien varalta.

Paraguay

Maahan voi matkustaa seuraavin edellytyksin:

Paraguayin kansalaiset, oleskeluluvalla maassa asuvat ulkomaalaiset ja muut ulkomaalaiset, esim. turistit:

Sähköinen valaehtoinen ilmoitus (Declaracion jurada de Salud) terveydentilasta, mikä täytettävä enintään 24 tuntia ennen maahantuloa:
http://dgvs.mspbs.gov.py/webdgvs/views/paginas/vista_viajeros_nor.html(Linkki toiselle web-sivustolle.) (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat)

Todistus täydellisestä COVID-rokotussarjasta, vähintään kaksi viikkoa viimeisestä rokotteesta (18-vuotiaat ja sitä vanhemmat).

Negatiivinen PCR-testi alle 48-tuntia, tai antigeenitesti alle 24 tuntia, ennen maahantuloa (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat). Naapurimaista Argentiinasta, Uruguaysta, Brasiliasta tai Boliviasta matkustettaessa testiä ei vaadita.

Henkilöiden, jotka ovat sairastaneet COVID-19 taudin vähintään 14 ja maksimissaan 90 päivää ennen maahan tuloa, täytyy esittää taudin todennut positiivinen PCR- tai antigeenitesti. Tässä tapauksessa ei vaadita enää uuttaa negatiivista testiä ennen maahan tuloa, mutta todistus täydellisestä COVID-rokotussarjasta kyllä.

PCR-testi maahantulon jälkeen viidentenä päivänä siitä päivästä, kun edellinen PCR- tai antigeenitesti on otettu (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat). Naapurimaista Argentiinasta, Uruguaysta, Brasiliasta tai Boliviasta matkustettaessa testiä ei vaadita, ellei matkustajalla ole COVID-19 taudin oireita.

Niiden Paraguayin kansalaisten ja oleskeluluvalla maassa asuvien ulkomaalaisten, joilla ei ole täydellistä rokotesarjaa, täytyy jäädä 10 päivän karanteeniin ja tehdä PCR-testi karanteenin viidentenä päivänä, sekä seurata päivitetyn maahantulon terveysvaatimuksia koskevan asiakirjan ”erikoistilanteet” –osion ohjeita (el apartado de ”IV. Situaciones especiales” del documento de Actualización de las Exigencias Sanitarias de Ingreso al País): https://www.mspbs.gov.py/dependencias/portal/adjunto/410e0b-20220201Ingresoalpais.pdf(Linkki toiselle web-sivustolle.)

HUOM! Ulkomaalaiset, joilla ei ole oleskelulupaa Paraguayihin, eivät saa saapua maahan ilman täydellistä rokotesarjaa.

Tarkemmat ohjeet espanjaksi.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Uruguay

Maahan voi matkustaa seuraavin edellytyksin:
4.1.2022 alkaen negatiivista PCR-testiä ei vaadita Uruguayihin saapuvilta henkilöiltä, ​​joilla on esittää täydellinen koronarokotussarja (viimeinen annos saatu 9 kk sisällä ja vähintään 14 päivää ennen maahan saapumista), tai jotka ovat sairastaneet COVID-19 taudin 10–90 päivää ennen maahantuloa. Näitä henkilöitä pidetään immuniteetin omaavina. 

Uruguayihin matkustavilta vaaditaan ennen matkaa tehty sähköinen valaehtoinen ilmoitus (declaración jurada). Lisätietoa (immuniteetin omaavat ja alaikäiset ulkomaalaiset):  https://www.gub.uy/comunicacion/publicaciones/immunized-foreigners-and-minors-under-18-years-age-who-want-enter(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Valaehtoiseen ilmoitukseen pitää liittää mukaan seuraavat dokumentit:

  • Todistus täydellisestä rokotesarjasta (18-vuotta täyttäneet. Alaikäisiltä ei vaadita koronarokotetodistuksia.)
  • Todistus positiivisestä koronatestituloksesta, PCR- tai antigeenitesti, jos on sairastanut COVID-19 taudin maksimissaan 90 päivää ennen maahantuloa. Testi täytyy olla otettu vähintään 10 ja maksimissaan 90 päivää ennen matkalle lähtöä tai maahan saapumista.
  • COVID-19 taudin kattava kansainvälinen terveysvakuutus.
  • Negatiivinen, maksimissaan 72 tuntia ennen matkaa tehty PCR-testi siinä tapauksessa, jos ei ole esittää täydellistä rokotesarjaa ja/tai COVID-19 taudin sairastamisesta on yli 90 päivää ennen maahan tuloa (yli 6-vuotiaat).

Valaehtoinen ilmoitus Uruguayin kansalaisille ja ulkomaalaisille, joilla on uruguaylainen henkilökortti (Cédula de Identidad Uruguaya) Lisätieto "Declaración Jurada Uruguaya de ingreso": 
https://mi.iduruguay.gub.uy/login?process_state=8X4AcSgk4Qoht29qCoN0gsve3iMwuOuruqmFRKYXkTc(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Yli 18-vuotiaiden ulkomaalaisten, joilla ei ole täydellistä rokotussarjaa, on pyydettävä erikoislupaa maahantuloon. Lisätietoa toimenpiteestä ja lupamenettelyn aloittamisesta: https://www.gub.uy/ingreso-uruguay-para-extranjeros(Linkki toiselle web-sivustolle.) Kun erikoislupa on annettu hakija saa sähköpostiviestillä linkin sähköisen valaehtoisen ilmoituksen tekemiseen.

Myös Uruguayn kansalaisten ja maassa oleskeluluvalla asuvien ulkomaalaisten, joilla on COVID-19 tartunta ja jotka haluavat saapua maahan, täytyy hakea erikoislupaa maahan tuloa varten. Lisätietoa: https://www.gub.uy/comunicacion/publicaciones/preguntas-frecuentes-para-ingresar-uruguay/antes-de-venir/ingreso(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätietoja:

 

Liikkuminen

Argentiina

Jokainen Argentiinan provinssi päättää itse liikkumisen rajoituksista. Tarkista viimeisimmät tiedot täältä: https://www.argentina.gob.ar/verano(Linkki toiselle web-sivustolle.)
​​​​​​
Lisätietoja:

Paraguay

Liikkumista ei ole rajoitettu.

Uruguay

Liikkumista ei ole rajoitettu.

 

Terveys

Argentiina

Buenos Airesin kaupungissa kasvosuojaimen käyttö on pakollista yleisillä paikoilla, julkisessa liikenteessä ja kaupoissa. Lisätietoja: https://www.buenosaires.gob.ar/coronavirus/tapaboca(Linkki toiselle web-sivustolle.) (espanjaksi)

Muualla maassa kasvosuojaimen käytössä voi olla provinssikohtaisia, erilaisia käytäntöjä.

Lisätietoja:

Paraguay

Kasvosuojan käyttö on pakollista julkisessa liikenteessä, suljetuissa tiloissa, yleisillä teillä sekä paikoissa, joissa muihin on mahdotonta pitää etäisyyttä.

Uruguay

Kasvosuojan käyttö on pakollista kaikissa julkisissa sisätiloissa, esimerkiksi kaupoissa, ostoskeskuksissa ja pankeissa. Kasvosuojaa tulee käyttää myös julkisessa liikenteessä taksit mukaan lukien. Alle 3-vuotiaiden ei tarvitse käyttää kasvosuojaa.

 

Palvelut

Argentiina

Palveluita on saatavilla, mutta rajoituksia on voimassa.

Paraguay

Palveluita on saatavilla, mutta rajoituksia on voimassa.

Uruguay

Palveluita on saatavilla, mutta rajoituksia on voimassa.

 

Edustuston asiakaspalvelu

Vastaanottomme suurlähetystössä toimii maanantaista perjantaihin klo 10-12. Palvelemme ensisijaisesti sähköpostitse: [email protected] 

Puh. +54 911 5177 4312 (ma–to 9–16, pe 9–13)

Voit ottaa yhteyttä myös kunniakonsulaatteihin Argentiinassa tai Paraguayssa tai kunniapääkonsulaattiin Uruguayssa.

Kun edustusto on suljettu, voit hätätapauksissa olla yhteydessä ulkoministeriön päivystykseen: +358 9 1605 5555 tai [email protected]

 

Matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]

 

Suomen viranomaisten ohjeita matkailijoille