Personer som försvunnit i katastrofen i Sydostasien

Inrikesministeriet har beslutat offentliggöra namnen på de finländare som försvunnit i katastrofen i Sydostasien för att spaningarna så noggrant som möjligt skall kunna inriktas på rätt personer. Om det på listan finns en person som inte lägre är försvunnen eller om en person som är försvunnen saknas på listan ber vi att lokalpolisen eller centralkriminalpolisen omedelbart underrättas på följande sätt:
tfn (09) 8388 6766 och (09) 8388 6868 eller
fax (09) 8388 6676 eller
e-post [email protected]

I anmälan per e-post eller fax skall anges den försvunna personens namn, ålder, hemort och resmål samt anmälarens kontaktuppgifter. Polisen kontaktar senare anmälaren för insamling av exakta kännetecken.

Den namnlista som nu offentliggörs får inte användas till andra ändamål än för att efterspana personer i livsfara och inrikta räddningsverksamheten. Listan offentliggörs på Internet på polisens webbsidor på adress www.poliisi.fi(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster), på statsrådets webbsidor på adress www.valtioneuvosto.fi(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster) och på utrikesministeriets sidor. Listan sänds även till massmedierna.

Namnlistan uppdateras från och med fredag morgon till den del som situationen för de försvunna förändras. Listan kommer att tas bort från Internet omedelbart då spaningarnas och räddningsverksamhetens akuta skede avslutats.

Närmare upplysningar:
kriminalöverkommissarie Tero Haapala, tfn (09) 8388 6706
kriminalöverkommissarie Göran Wennqvist, tfn (09) 8388 6442