Koronavirusuutiset Kosovossa 24.6.2020

COVID-19 rajoituksia on helpotettu Kosovossa. Maan päärajat Pohjois-Makedonia, Albania, Serbia ja Montenegro ovat auki ja jhenkilöiden ja tavaroiden maahantulo sallitaan. Maan rajoilla kaikille matkustajille suoritetaan terveystarkastus. Pristinan lentokenttä aukeaa 28.6.2020. Lastentarhat, kahvilat ja ravintolat sekä ostokeskukset ovat auki. COVID-19 tartuntojen määrä on viime päivinä ollut nousussa.

COVID-19 rajoituksia helpotetaan. 8.6.2020 alkaen. Maan päärajat Pohjois-Makedonia, Albania, Serbia ja Montenegro ovat auki ja maahantulo sallitaan sekä henkilöille että tavaroille.  Maan rajoilla kaikille matkustajille suoritetaan  terveystarkastus.   Pristinan lentokenttä aukeaa 28.6.2020. Suosituksena maahan saapuessa on osoittaa maahantuloviranomaisille enintään neljä päivää vanha RT-PCR-testitulos.  Lastentarhat, kahvilat ja ravintolat sekä ostokeskukset ovat auki. COVID-19 tartuntatapaukset ovat viime päivinä olleet  nousussa.

Edustuston asiakaspalvelu on auki suomalaisille passi ja väestörekisteriasioissa ajanvarauksella  tiistaisin ja torstaisin  klo 10.-12.00.   Ei oleskelulupa- tai viisumihakemuksia.

Ajanvarauksen puhelinnumero on: +393 38 737 000

Edustuston puhelinvaihde on auki ma-to klo 09.00-16.00 ja pe klo 10.00-12.00 ja edustusto vastaa puhelintiedusteluihin.

 

Kosovon paikallisviranomaisten tiedotteita voi seurata https://msh.rks-gov.net(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kosovon terveysviranomaiset: http://niph-rks.org/(Linkki toiselle web-sivustolle.)  

Tietoa Kosovon tartuntatilanteesta Kosovossa: https://kosova.health/en/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kosovon yliopistollinen sairaala: https://shskuk.rks-gov.net/Navbar/SubMenuContent/klinikaSemundjeveNgjiteseInfektive(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kosovon rajaviranomaiset: https://www.auv-ks.net/en/border-control(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Jos sinulla on oireita ja tarvitset tietoa COVID-19 viruksesta ja  testauksesta

soita  03820080800 tai 194.

 

Lentoyhteyksistä

Airport Prishtina: http://www.airportpristina.com/news-announcements(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lentovarauksia: https://www.airprishtina.com/de/(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja  www.flyksa.com(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä löytyy https://www.facebook.com/FinnishEmbassyPristina(Linkki toiselle web-sivustolle.)