Tiedote Influenssa A (H1N1)v-tilanteesta 

Suomi ei rokota kansalaisiaan ulkomailla. Tilapäisesti ulkomailla asuvilla ja Suomen sosiaaliturvajärjestelmään kuuluvilla kansalaisilla on sosiaali- ja terveysministeriön mukaan oikeus influenssarokotteeseen kotikunnassaan Suomessa. Ulkomailla pysyvästi asuvat suomalaiset kuuluvat paikallisen terveydenhuollon piiriin. 

-    Suomi ei rokota kansalaisiaan ulkomailla. Suomen sosiaali- ja terveysministeriön mukaan syynä tähän ovat lääkelain määräykset, logistiset kylmäketjun katkeamiseen liittyvät syyt sekä se, ettei rokotetta ole pakattu yksittäisannoksiin.

-     Tilapäisesti ulkomailla asuvilla ja Suomen sosiaaliturvajärjestelmään kuuluvilla kansalaisilla on sosiaali- ja terveysministeriön mukaan oikeus influenssarokotteeseen kotikunnassaan Suomessa. Jokaisen tulee itse selvittää omasta kotikunnastaan rokottamisen mahdollisuudet ja aikataulut.

-     Ulkomailla pysyvästi asuvat suomalaiset kuuluvat paikallisen terveydenhuollon piiriin. Asemamaassa asuvia suomalaisia kehotetaan kääntymään paikallisten terveysviranomaisten puoleen.