Kesäkuun EU-vaalien ennakkoäänestys Romaniassa

EU-vaalien vaalipäivä on Suomessa sunnuntai 9.6.2024. Ulkomailla ennakkoäänestysajanjakso on 29.5.–1.6.2024. Romaniassa voit äänestää ennakkoon Bukarestissa ja Oradeassa.

Ulkomailla ennakkoäänestyspaikkoja on 86 eri valtiossa yhteensä 166 Suomen edustustossa tai edustuston toimipaikassa. Osa ennakkoäänestyspaikoista on avoinna vain joinakin ennakkoäänestyspäivinä. Ulkoministeriö vastaa ennakkoäänestyksen järjestämisestä edustojen lisäksi suomalaisilla aluksilla, jotka liikkuvat Suomen rajojen ulkopuolella ennakkoäänestysajankohtana.

Oikeusministeriöllä on yleisvastuu vaalien toimeenpanosta. Se on julkaissut vaalit.fi-verkkosivuilla listan ennakkoäänestyspaikoista(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja niiden aukioloajoista. 

Koko ennakkoäänestysajanjakson ja vaalipäivän ulkomailla oleskelevat äänioikeutetut voivat ennakkoäänestää myös kirjeitse ulkomailta.  Ohjeet kirjeäänestykseen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)löytyvät oikeusministeriön vaalisivuilta.

Ennakkoäänestys Romaniassa

Romaniassa voit äänestää ennakkoon suurlähetystön tiloissa Bukarestissa 29.5.-1.6. sekä Oradeassa hotelli Ramadassa 30.5. Muista ottaa mukaasi henkilöllisyystodistus, sekä ilmoitus äänioikeudesta mikäli mahdollista. Äänestäminen onnistuu ilman ilmoitustakin. Ilmoitus tulee sinulle postitse tai suomi.fi sivuston kautta.

Suomen suurlähetystö, Bukarest
Strada Atena 2 bis, sektori 1
Äänestysajat: ke-pe 29-31.5. klo 9-16 ja la 1.6. klo 9-12

Hotelli Ramada, Oradea
Calea Aradului 9
Äänestysaika: to 30.5. klo 12-18