Isän tyttö -ooppera ensi-iltaan Savonlinnassa

Uusi suomalainen ooppera, Isän tyttö, saa maailman ensi-iltansa Savonlinnan Oopperajuhlilla heinäkuun 7. päivä. Oopperan on säveltänyt Olli Kortekangas, libreton Kortekangas on kirjoittanut yhdessä Michael Baranin kanssa. Isän tyttö juhlistaa Suomen 90-vuotista itsenäisyyttä. Se kertoo tarinan tavallisista suomalaisista, joiden elämää yhteiskunnan muutokset värittävät.


Isän tyttö kertoo tavallisten suomalaisten tarinan viime vuosisadan muutoksissa. (Kuva: Savonlinnan oopperajuhlat)

Ooppera on kertomus jälkiteollisesta Suomesta. Tarinan taustalla vaikuttavat suomalaisen yhteiskunnan muutokset 1900-luvulla - yhteiskunnan vaurastuminen, aatteelliset ristiriidat ja eheytyminen. Ooppera pohtii, millaiset jäljet aika jättää ihmisiin ja millaiset jäljet ihmiset jättävät aikaansa.

Oopperan päähenkilö on Anna, suuriin ikäluokkiin kuuluva nainen. Tarinassa keskeisissä rooleissa ovat myös Annan äiti Siiri ja tytär Vera. Ooppera kertoo näiden kolmen naisen valinnoista, saavutuksista ja menetyksistä. Heidän elämänsä miehistä: puolisoista, pojista, rakastetuista, isistä. Isän tyttö kuvaa myös perhesiteiden suojelevaaa ja tukahduttavaa voimaa, katkeruutta ja anteeksiantoa.

Kertomuksen tapahtumat sijoittuvat muutamaan kesän 1997 päivään ja takautumien kautta myös eräisiin muihin 1900-luvun jälkipuoliskon vuosiin. Epilogi tuo tarinan kesään 2007.




Olavinlinna tarjoaa täydelliset puitteet oopperajuhlille. (Kuva: Matti Kolho)

Isän tyttö -oopperan ovat teettäneet Suomen eduskunta ja Savonlinnan. Ooppera esitetään suomeksi. Pääroleissa esiintyvät Monica Groop, Päivi Nisula, Tommi Hakala, Juha Kotilainen ja Hannu Jurmu.

Isän tyttö -näytökset Olavinlinnassa:
7.7. klo 20.00
10.7. klo 20.00
12.7. klo 20.00
17.7. klo 20.00





Savonlinnan Oopperajuhlat(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)