Suomen pysyvä Etyj-edustusto Wienissä etsii korkeakouluharjoittelijaa

Suomen pysyvä edustusto Etyjissä Wienissä etsii korkeakouluharjoittelijaa kolmen kuukauden harjoitteluun vuodelle 2025 joko tammi-maaliskuuksi tai huhti-kesäkuuksi.

Hakijaa pyydetään ilmoittamaan hakemuksessaan kumpi ajanjakso sopii paremmin vai sopivatko molemmat. Haku päättyy 17.10.2024. Vain omasta oppilaitoksestaan vähintään kahden kuukauden opiskelutuen saavat voivat hakea harjoittelijaksi.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj on alueellinen turvallisuusjärjestö, johon kuuluu 57 osallistujavaltiota. Kaikki Euroopan, Pohjois-Amerikan sekä Keski-Aasian maat ovat Etyjin osallistujavaltioita.

Suomen pysyvä edustusto Etyjissä vastaa Suomen etujen valvomisesta ja tavoitteiden edistämisestä Etyjissä. Valtuuskunnan toimintaa johtaa Etyjiin akkreditoitu suurlähettiläs ja pysyvä edustaja.

Korkeakouluharjoittelijan tehtävät: 

Vuonna 2025 Suomi toimii Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj:n puheenjohtajana. Suomen pysyvä edustusto hoitaa puheenjohtajuustehtäviä Wienin tasolla. Harjoittelija pääsee avustamaan monipuolisesti Suomen ETYJ-puheenjohtajuustehtävien hoidossa vuoden 2025 aikana.

• Avustaminen Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöä koskevassa seuranta- ja raportointityössä kaikilla Etyjin kolmella ulottuvuudella (poliittis-sotilaallinen, talous- ja ympäristö ja ihmisoikeudet). Raportoinnissa korostuu kyky erottaa olennainen epäolennaisesta.

• Muut Etyj-suurlähettilään määräämät tehtävät.

Toivottu opintotausta ja opintojen vaihe

Opiskelijan tulisi olla opintojen loppuvaiheessa. Opintotaustaksi soveltuvat esimerkiksi loppuvaiheessa olevat valtio-, yhteiskunta- tai oikeustieteelliset opinnot. Kansainvälisten kysymysten tai ihmisoikeuspolitiikan opiskelu katsotaan eduksi. Perehtyneisyys turvallisuuskysymyksiin sekä Venäjän, Itä-Euroopan, Keski-Aasian ja Länsi-Balkanin kysymyksiin katsotaan hakijalle eduksi.

Kielitaitovaatimukset

Harjoittelijalta edellytetään suomen kielen ja englannin kielen hyvää taitoa. Saksan ja ruotsin kielen taito ja muu kielitaito katsotaan eduksi.

Muut osaamisvaatimukset

Taito työskennellä osana tiimiä ja valmius ja kiinnostus oppia uutta ja tarttua erityyppisiin tehtäviin ja ottaa haasteita vastaan. Hyvät sosiaaliset taidot. Windows-käyttöjärjestelmän ja Microsoft Office-sovellusten hyvä hallinta.

Muut ominaisuudet

Tehtävä tarjoaa mahdollisuuden oppia multijärjestötyöstä Wienin edustustossa. Valittava henkilö tulee osallistumaan Etyj-edustuston työhön monella eri sektorilla, jolloin kyky eri asioiden samanaikaiseen hallintaan ja hahmottamiseen on erityisen tärkeää.

Palkka: kokoaikatyön vähimmäispalkka (v.2024) 1399 euroa/kk.

Palkkaukseen tai muuhun rahoitukseen liittyvät lisätiedot:

Kolmen kuukauden pituinen harjoittelu edellyttää työnantajalle maksettavan yliopiston harjoittelutuen (vähintään 1680 euroa/harjoittelu).

Lähetä hakemuksesi sekä CV torstaihin 17.10.2024 mennessä  osoitteeseen [email protected] (avautuu uuteen ikkunaan). Otsikoi viestisi Korkeakouluharjoittelijahakemus Etyj [sukunimesi]. Kerro hakemuksessasi mihin harjoittelujaksoon haet paikkaa.

Lisätietoja sähköpostitse harjoittelun sisällöstä hallintopäällikkö Kimmo Laukkanen: [email protected] tai harjoittelun palkkauksesta/tuesta hallintovastaava Erja Päivärinta: [email protected].