Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Virkatodistus

Virkatodistuksen kaltaista asiakirjaa ei ole mahdollista saada Uuden-Seelannin viranomaisilta, koska maassa ei ole keskitettyä väestötietojärjestelmää. Tulosta estekirje  (avautuu uuteen ikkunaan)(pdf, 107 Kb)

Virkatodistuksen lähin vastine Uudessa-Seelannissa on valallinen affidavit –todistus. Affidavit / statutory declaration on kirjoitettu selvitys, jonka asiakas laatii itse ja vannoo oikeaksi valtuutetun todistajan läsnäolossa. Todistuksen voi antaa henkilö itse, lähisukulainen, tai henkilö, joka on tuntenut henkilön riittävän hyvin ja on valmis avustamaan todistuksen hankkimisessa. Valtuutettuna todistajana voi olla rekisteröity rauhantuomari tai julkinen notaari. Lisätietoja asiasta saat allaolevista linkeistä.

Ainoat Uuden-Seelannin viranomaisilta saatavat todistukset ovat syntymätodistus, kuolintodistus ja vihkitodistus. Voit tilata todistuksia sähköisesti, jos sinulla on RealMe-tili. Lisätietoja asiasta saat allaolevista linkeistä.

Information about statutory declarations(Linkki toiselle web-sivustolle.)

New Zealand Births, Deaths, Marriages and Citizenship(Linkki toiselle web-sivustolle.)

RealMe Website(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Osoitetiedustelut

Osoitetietojen saaminen ei ole mahdollista, koska Uudessa-Seelannissa ei ole väestötietojärjestelmää. Ainoa mahdollisuus etsiä yksityisen henkilön osoitetietoja on puhelinluettelo. Sähköisen puhelinluettelon löydät internetistä whitepages.co.nz(Linkki toiselle web-sivustolle.) . Puhelinluettelon käyttäminen on julkista ja maksutonta.

Edustustot hoitavat toukokuun 2019 alusta lukien osoite- ja virkatodistuksia koskevia tiedusteluja ainoastaan erityisestä syystä. Sellainen on esimerkiksi tilanne, jossa kyseisen maan viranomainen ei anna tietoa muille kuin diplomaattisille edustajille. Laki konsulipalvelulain muuttamisesta 12.2.2019(Linkki toiselle web-sivustolle.) (174/2019)