Passi- tai henkilökorttihakemukseen tarvittavat asiakirjat

Hakemukseen tarvittavat asiakirjat

  • Edellinen passi (vanhentunutkin passi on avuksi) tai poliisin myöntämä henkilökortti tarvitaan tunnistamista varten.
  • 1 valokuva, joka on enintään 6 kuukautta vanha. Kuvan tulee olla mielellään värillinen, mutta mustavalkoinen kuva hyväksytään vielä toistaiseksi. Tuo aina passivalokuva mukanasi edustustoon, sillä edustustot eivät voi liittää valokuvia valokuvaamon tai poliisin  valokuvapalvelimelta.
  • 18–30-vuotias mies: sotilaspassi, siviilipalvelustodistus tai kutsuntatodistus. Jos näitä ei ole, passin tai henkilökortin myöntävä viranomainen tarkistaa maanpuolustusvelvollisuuden hoitamisen tilanteen viranomaisilta. Jos hakija ei ole suorittanut ase- tai siviilipalvelusta, passi tai henkilökortti myönnetään enintään sen vuoden loppuun, jolloin hakija täyttää 28 vuotta.
  • Alaikäiselle hakijalle huoltajan suostumus
  • Pysyvästi ulkomailla asuvilta saatetaan vaatia erillinen todistus kansalaisuudesta.

Tutustu valokuvaohjeeseen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) Poliisin verkkosivulla.

Todiste Suomen kansalaisuudesta Uudessa-Seelannissa

 

Tarkistakaa Digi- ja Väestötietovirastolta ovatko kansalaisuustietonne rekisteröity oikein Suomen väestötietojärjestelmään. Ohjeet löytyvät Digi- ja Väestötietoviraston internet sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Katsokaa alla olevasta luettelosta mitä asiakirjaa on esitettävä tilanteenne mukaan.

Suomen kansalainen

Tieto Suomen kansalaisuudesta löytyy Suomen väestötietojärjelmästä. Huolehdi seuraavista:

Kaksoiskansalaisuus (1)

Tieto Suomen kansalaisuudesta löytyy Suomen väestörekisterikeskuksen kannasta. Uuden-Seelannin kansalaisuus on myös rekisteröity Suomen väestötietojärjestelmään.

  • Ei tarvetta lisäselvityksille

Kaksoiskansalaisuus (2)

Tieto Suomen kansalaisuudesta löytyy Suomen väestörekisterikeskuksen kannasta. Uuden-Seelannin kansalaisuus on saatu syntymän kautta tai 1. kesäkuuta 2003 jälkeen, mutta sitä ei ole rekisteröity Suomen väestörekisterikeskuksen kantaan. Huolehdi seuraavista:

Kaksoiskansalaisuus (3)

Suomen kansalaisuus on saatu kansalaisuusilmoituksen kautta 1. kesäkuuta 2003 tai sen jälkeen  Suomen maahanmuuttoviraston päätöksellä (MIGRI(Linkki toiselle web-sivustolle.)).

  • Ei tarvetta lisäselvityksille

 

​​​​​Passin tai henkilökortin nouto ja lähetys

Passin ja henkilökortin nouto: Te (tai valtuuttamanne henkilö) voitte noutaa passin/henkilökortin siitä edustustosta, josta olette sitä hakeneet. Voit myös sopia toimituspaikaksi jonkun muun Suomen ulkomaan edustuston.

Passin ja henkilökortin lähetys: Suomen Canberran suurlähetystö voi järjestää uuden passin/henkilökortin lähetyksen. Huomaathan, että postimaksu peritään.