Virkatodistus- ja osoitetiedustelut 

Asioi todistus- ja osoitetiedusteluasiassa suoraan paikallisen viranomaisen kanssa. Latvian viranomaiset eivät anna virkatodistus- tai osoitetietoja kolmannelle osapuolelle (ml. suurlähetystöt).

Latvian paikallisviranomaisen yhteystiedot:

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (Office of Citizenship and Migration Affairs)

Ciekurkalna 1. linija 1, k-3, LV-1026, Riga, Latvia

Puhelin ulkomailta soitettaessa +371 6720 9400

Sähköposti [email protected]

Virkatodistukset

Latviasta ei ole saatavissa virkatodistuksen tai sukuselvityksen kaltaisia todistuksia, joista kävisi ilmi henkilön tiedot mahdollisista avioliitoista, lapsista tai osoitteista jollakin tietyllä ajanjaksolla. Tulosta estekirje (avautuu uuteen ikkunaan) (pdf, 107 Kb)

Latviasta on saatavissa tarkasti yksilöityjä todistuksia, kuten avioliitto-, syntymä- ja kuolintodistuksia. Kerro pyynnössäsi se, mitä ja kenen tietoja pyydät sekä se, mitä varten tarvitset tietoja. Liitä tiedusteluun henkilön nimi- ja syntymätiedot, osoitteet Latviassa, asumisaika Latviassa ja muut tiedossa olevat asiat. Voit pyytää todistuksen itse tai toisesta henkilöstä vain valtakirjan avulla, koska Latvian viranomaiset antavat virkatodistustietoja ainoastaan asianosaisille. Asianajajat eivät tarvitse valtakirjaa. Kysely maksaa 12.50 euroa. Voit asioida englanniksi, mutta vastauksen saat latviaksi.

Tarkemmat englanninkieliset ohjeet löydät Latvian paikallisviranomaisen nettisivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Osoitetiedot

Latvian lainsäädäntö kieltää osoitetietojen luovuttamisen ilman asianomaisen henkilön lupaa.

Latviassa on käytössä palvelu, jonka avulla voit lähettää postia henkilölle Latviaan ilman tämän osoitetta. Viranomainen voi toimittaa postin kirjattuna postina asianomaiselle henkilölle ja ilmoittaa tämän jälkeen palvelun tilaajalle, onko asianomainen henkilö noutanut lähetyksen vai ei. Mikäli haluat käyttää palvelua, ota yhteyttä Latvian paikallisviranomaiseen. Palvelun hinta on 7.50 euroa + postikulut.  Voit asioida englanniksi, mutta vastauksen saat latviaksi.

Tarkemmat englanninkieliset ohjeet löydät Latvian paikallisviranomaisen nettisivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.).