angle-left Uusi Suomen suurlähettiläs Latviaan on akkreditoitu

Uusi Suomen suurlähettiläs Latviaan on akkreditoitu

Suomen Latvian suurlähettiläs Riitta Korpivaara ja Latvian presidentti Raimonds Vejonis. Valokuva: Latvian presidenttikanslia

Suomen uusi Latvian suurlähettiläs Riitta Korpivaara luovutti virallisen valtuuskirjansa Latvian presidentti  Raimonds Vējonisille tiistaina 4. syyskuuta 2018.

Suurlähettiläs ja presidentti Vējonis totesivat maittemme välisten suhteiden olevan läheiset kaikilla tasoilla. Erityisesti keskustelussa nousi esiin tiiviin yhteistyön merkitys Itämeren alueella niin turvallisuus- ja puolustuspolitiikan, ympäristönsuojelun kuin kaupan ja talouden aloilla. Tapaamisessa keskusteltiin lisäksi ensi viikolla Latviassa järjestettävästä ns. Arraiolos-kokouksesta, johon myös Suomen presidentti Sauli Niinistö osallistuu.

Tapaamisen aikana Saeiman puhemies Inara Murniecen kanssa. Valokuva: Ieva Abele Saeima

Suurlähettiläs tapasi lisäksi Latvian parlamentin (Saeiman) puhemies Ināra Mūrniecen. Lämminhenkisessä tapaamisessa Mūrniece toi esille, kuinka aktiivista ja toimivaa Pohjoismaiden ja Baltian maiden parlamenttien ja etenkin niiden puhemiesten välinen yhteistyö on. [Suurlähettiläs kertoi yhden tärkeimmistä prioriteeteistaan olevan maiden välisen kaupan ja investointien edistäminen.]

Riitta Korpivaara on syntynyt vuonna 1958. Hän on opiskellut valtiotieteitä Helsingin yliopistossa ja työskennellyt Suomen ulkoministeriössä vuodesta 1980. Hän on palvellut eri tehtävissä Suomen edustustoissa mm. Yhdysvalloissa, Venäjällä, Romaniassa, Algeriassa, Belgiassa sekä suurlähettiläänä Nigeriassa.