Webinaari 15.12. klo 15:00-16:30: Kenian politiikka ja talous kolme kuukautta vaalien jälkeen – missä mennään nyt? Suomalaisten toimijoiden mahdollisuudet Keniassa.

Tule ulkoministeriön ja Business Finlandin webinaariin kuulemaan ajankohtaiskatsaukset Kenian poliittisesta ja taloudellisesta tilanteesta sekä mahdollisuuksista suomalaisyrityksille torstaina 15.12. klo 15-16.30 (UTC+2).

Keniassa käytiin elokuussa rauhallinen vallanvaihdos, kun maahan valittiin uusi presidentti ja hallinto. Presidentti William Ruton ja hallinnon ensimmäisiä haasteita ovat erityisesti Kenian valtiontalouden tasapainottaminen, korkeat elinkustannukset, inflaatio sekä valtava nuorisotyöttömyys. Maahan vaikuttavat myös Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Kiina sekä Itä-Afrikan alueelliset konfliktit. Onko maan poliittinen kehitys vakaalla pohjalla?

Presidentti Ruto hakee taloudellista kehitystä ja menestystä, jossa alueellisella rauhalla ja vakaudella on merkityksensä. Maa onkin avaintoimija Itä-Afrikan rauhan ja vakauden ponnisteluissa ja luvannut jatkaa työtä alueen rauhan, vakauden ja turvallisuuden puolesta sekä taistelua terrorismia vastaan.

Itä-Afrikan talouden veturina tunnettu Kenia on alueen yksi nopeimmin kasvavista talouksista. Se on ajanut aktiivisesti kaupan vapauttamista, se on digitaalisesti edistynyt ja sillä on nuori, koulutettu väestö ja kasvava keskiluokka. Se kantaa huolta ilmastonmuutoksen vaikutuksista, ja on luvannut siirtyä 100 % vihreään energiaan vuoteen 2030 mennessä. Sen markkinat ovat kilpaillut, mutta mitä mahdollisuuksia Kenia tarjoaa suomalaisille yrityksille? 

Missä Keniassa mennään nyt, kolme kuukautta vallanvaihdon jälkeen? Tule ulkoministeriön ja Business Finlandin webinaariin kuulemaan ajankohtaiskatsaukset Kenian poliittisesta ja taloudellisesta tilanteesta sekä mahdollisuuksista suomalaisyrityksille torstaina 15.12. klo 15-16.30. 

Ohjelma: 

15:00-15:05     Tervetuloa ja avaussanat 

                              Yksikön päällikkö Jukka Pajarinen

                              Ulkoministeriö

15:05-15:20     Kenian poliittiset näkymät vaalien jälkeen

                              Suurlähettiläs Pirkka Tapiola

                              Suomen Nairobin suurlähetystö

15:20-15:35     Q & A

15:35-15:50     Miltä Kenian talous näyttää? 

                              Edustuston päällikön sijainen Otto Kivinen

                              Suomen Nairobin suurlähetystö

15:50-16:05     Markkinoiden mahdollisuudet suomalaisille yrityksille

                              Senior Advisor Esa Rantanen

                              Business Finland, Nairobi

16:05-16:20     Q&A

16:20-16:25     Päätössanat

                              Yksikön päällikkö Jukka Pajarinen

                              Ulkoministeriö

 

Ilmoittaudu Teams-tilaisuuteen tästä.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätietoja: Kenia-tiiminvetäjä Maria Halava-Napoles ([email protected]), Ulkoministeriö.