Koronavirusuutiset Islannissa

Islanti on poistanut kaikki COVID-19 -rajoituksensa perjantaina 25.2.2022. Maassa ja sen ulkorajoilla ei ole täten enää käytössä tartuntatautitoimenpiteitä.

Ajankohtaiset tiedot, sekä erityissäännöt koskien maahantuloa korkean riskin alueilta, löytyvät Islannin viranomaisten covid-sivustolta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Viranomaisten mukaan on ensiarvoisen tärkeää, että henkilö ei mene sairaalaan tai terveysasemalle ennen kuin terveydenhuollon ammattilainen on varta vasten ohjeistanut niin tekemään. Jos henkilö havaitsee oireita, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä terveydenhoitolinjan numeroon +354 544 4113.

Lentoja on tällä hetkellä rajoitetusti. Mikäli matkustat, otathan huomioon eri maiden maahantulo- ja kauttakulkurajoitukset. 

Pandemiatilanne voi muuttua nopeasti, joten on tärkeää seurata ajantasaisia viranomaistiedotteita. Edustusto suosittelee seuraamaan paikallisviranomaisten ajankohtaisia tiedotteita ja matkustusrajoituksia seuraavilta sivuilta:

Covid-info ja tilastot useilla eri kielillä: https://www.covid.is/english(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Islannin terveysviranomaisten tiedotteet englanniksi: https://www.landlaeknir.is/koronaveira/english/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville. Matkustusilmoitus:

https://matkustusilmoitus.fi/public_html?command=browse(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].