Suomalaisissa kesäemojeissa grillataan, pesäpalloillaan ja musisoidaan

Tiedote 91/2016
12.5.2016

Suomi julkaisee tänään, Suomalaisuuden päivänä, uuden kokoelman Suomi-emojeita. Finland emoji -kokoelma täydentyy 17:llä kesäteemaisella emoji-kuvasymbolilla. Suomi julkaisi ensimmäisenä maana maailmassa valtiolliset emoji-kuvasymbolit joulukuussa 2015.

Kesä-Suomen kuvastoon kuuluvat muun muassa kokko, pallogrilli, mustikat ja kansallispelimme pesäpallo. Kesäiseen emojikokoelmaan ovat päässeet mukaan yleisön pyynnöstä myös eläinystävämme suomenhevonen ja saimaannorppa.

Tunnetuista suomalaisista oman emojinsa ovat saaneet Suomen kaikkien aikojen menestynein jalkapalloilija Jari Litmanen sekä musiikkimaailman supertähdet, kapellimestari Susanna Mälkki ja heavysopraano Tarja Turunen. Kaikista tasapuolisesti huolehtii Muumimamma, joka vierailee Finland emojis -kokoelmassa Moomin Charactersin omasta Muumi-emojikokoelmasta.

Ensimmäinen Suomi-emojikokoelma, joka julkaistiin ulkoministeriön tuottaman ThisisFINLAND-maakuvasivuston joulukalenterina viime vuonna, on ollut maailmalla valtava hitti.

”Ennen joulua julkaistut emojimme ovat tavoittaneet maailmalla lähes 200 miljoonaa ihmistä. Halusimme täydentää emojikokoelmaa kappaleella kesä-Suomea, sillä Suomeen ja suomalaisuuteenhan liittyy vuodenaikojen vaihtelu ja sen vaikutus meihin. Kesäemojienkin suunnittelussa on vältetty tiukkapipoisuutta”, ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman kertoo.

Finland emojis -kokoelmassa on nyt yhteensä 49 emojia, jotka ovat ladattavissa ilmaiseksi Finland emojis -sovelluksena Android-laitteisiin Google Play -sovelluskaupasta ja iOS-laitteisiin App Storesta myöhemmin tässä kuussa.

Emojit voi ladata myös kuvina ThisisFINLAND-maakuvasivustolta osoitteesta finland.fi/emoji(Linkki toiselle web-sivustolle.). ThisisFINLANDin emojisivuilla kerrotaan myös kutakin emojia kuvaava selitys. Emojikuvaukset julkaistaan tavanomaisten ThisisFINLAND-kielten (englanti, espanja, kiina, venäjä, saksa, ranska, portugali) lisäksi myös japaniksi, sillä emojit ovat Japanista lähtöisin oleva symbolikieli.

Suomi-emojit ovat emojitarroja, jotta ne näyttäisivät kaikilla päätelaitteilla samoilta. Suomi hakee neljää aiemmin ilmestynyttä Suomi-emojia osaksi Unicode-näppäimistöemojeita. Mikäli emojit pääsevät Unicode-emojien joukkoon, ne ovat valmiina kaikkien päätelaitteiden emojinäppäimistöissä ja käytettävissä tekstin joukossa tekstiviesteissä sekä kaikissa sosiaalisen median kanavissa. Suomi-emojit on piirtänyt ja suunnitellut yhdessä ulkoministeriön kanssa Art Director Bruno Leo Ribeiro.

Finland emojis(Linkki toiselle web-sivustolle.)
ThisisFINLAND(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätietoja:
Petra Theman
yksikönpäällikkö, lähetystöneuvos
ulkoministeriö, maakuvayksikkö
+358 295 351 558