Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Virkatodistus

Kreikassa ei ole keskitettyä maan kattavaa väestötietorekisterijärjestelmää. Henkilörekisteröinti tapahtuu paikkakunnittain.

Kreikassa tietoja annetaan vain diplomaattiselle edustustolle. Tee toimeksianto ulkoministeriön sähköisen asiointipalvelun(Linkki toiselle verkkosivustolle) kautta. Ulkoministeriö perii toimitusmaksuna maittain 100 euroa toimeksiannolta. Lisätietoja saat ulkoministeriön verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) tai sähköpostitse [email protected]

Virkatodistus- ja osoitetiedusteluja varten tarvitaan vähintään henkilön nimi, syntymäaika, viimeinen osoite ja isän nimi. Lisätiedot helpottavat hakua, sillä Kreikassa on paljon samannimisiä henkilöitä. Nimet tulee translitteroida oikein. Virallisesta translitteroinnista huolimatta kirjoitustapoja on useita.

Huom! Ulkomaan kansalaiset rekisteröidään vain, jos heillä on kreikkalainen puoliso.

Osoitetiedustelut

Kreikassa ei ole keskitettyä maan kattavaa osoiterekisterijärjestelmää eikä Kreikassa ole osoitetiedustelupalvelua.

Edustustot hoitavat toukokuun 2019 alusta lukien osoite- ja virkatodistuksia koskevia tiedusteluja ainoastaan erityisestä syystä. Sellainen on esimerkiksi tilanne, jossa kyseisen maan viranomainen ei anna tietoa muille kuin diplomaattisille edustajille.

Laki konsulipalvelulain muuttamisesta 12.2.2019(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) (174/2019)