Kuudes Euro-Välimeri -teollisuusministerikokous Rhodoksella 21.–22.9.

EU:n ja Välimeren maiden 37 teollisuusministeristä 25 kokoontuu Rhodokselle 21.–22.9.2006. Paikalla on lisäksi mm. teollisuuden etujärjestöjen ja eri tutkimuslaitosten edustajia.

Teollisuusministerikokous järjestetään kahden vuoden välein, tällä kertaa Suomen EU-puheenjohtajakaudella ja yhdessä Kreikan kanssa. Kokouksessa keskustellaan globalisaatiosta ja tekstiiliteollisuudesta kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen johdolla. Innovaatioihin ja investointeihin keskitytään Kreikan kehitysministeri Dimitris Sioufaksen johdolla.

Kuudennen Euromed -teollisuusministerikokouksen pääteema on globalisaation haasteet EU-maiden ja Välimeren maiden yrityksille.
Kokouksen tarkoituksena on mielipiteiden vaihtaminen uudesta Euroopan naapuruuspolitiikasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista Euro-Välimeri -yhteistyölle. Tavoitteena on lisäksi keskustella tavoista lisätä investointeja Välimeren alueelle sekä päättää uusista aloitteista, joilla lisätään EU:n ja Välimeren alueen yhteistyötä.

Nykyisten 25 EU-maan, Bulgarian ja Romanian, yhdeksän Välimeren maan (Algeria, Egypti, Israel, Jordania, Libanon, Marokko, Syyria, Tunisia, Turkki) sekä Palestiinalaishallinnon muodostama Euro-Välimeri -kumppanuus, ns. Barcelonan prosessi, sai alkunsa 1995 pidetyssä Barcelonan ulkoministerikokouksessa. Yksi kumppanuuden keskeisistä tavoitteista on EU:n ja Välimeren alueen kattavan vapaakauppa-alueen luominen vuoteen 2010 mennessä.




Euro-Mediterranean Partnership/Barcelona Process(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Kauppa- ja teollisuusministeriö(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)