Koronavirusuutiset Egyptissä

Suosittelemme lukemaan tietoja sekä paikallisista että suomalaisista lähteistä kattavan tilannekuvan saamiseksi.

Maahantulosäännökset

Egypti on ilmoittanut vaativansa 1.9.2020 alkaen kaikilta maahan saapuvilta matkustajilta negatiivisen Covid-19 PCR-testituloksen, joka on otettu 72 tuntia ennen Egyptiin saapumista tai EU-koronarokotustodistuksen esittämistä, josta näkyy kaksi saatua rokotusta. Egyptin viranomaiset saattavat tarkistaa myös matkavakuutuksen maahan tullessa.

 

Terveys

Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, Egyptin viranomaiset ovat ohjeistaneet ottamaan yhteyttä Egyptin terveysministeriön numeroihin 15335 tai 105. Koronavirustapauksissa potilas ohjataan hoitoon sairaalaan, jossa hoidetaan koronapotilaita.  

Kasvomaskit ovat pakollisia liikuttaessa autolla, julkisilla liikennevälineillä ja rakennuksissa sekä tiloissa, joissa on paljon ihmisiä.

Egyptin viranomaisten julkaisemia koronavirustietoja löytyy osoitteesta: www.care.gov.eg(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Sivuilta voi tarkistaa esimerkiksi ajankohtaisimman tartuntojen määrän ja löytää tärkeimmät viranomaisten yhteystiedot.  Sivusto on ainoastaan arabiaksi ja toimii vain Egyptissä. Lisäksi Egyptin Terveysministeriön Facebook -sivulla osoitteessa www.facebook.com/egypt.mohp(Linkki toiselle web-sivustolle.) (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) julkaistaan päivittäin tietoa koronaviruksen tartuntamääristä Egyptissä.

 

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Rajoitusten rikkomisesta voi saada sakkorangaistuksen.

 

Muuta huomioitavaa

Egyptistä on lentoja Euroopan kenttien kautta Suomeen.

 

Edustuston asiakaspalvelu

Suomen Kairon-edustuston asiakaspalvelu on avoinna. Puhelinnumero virka-aikana: +20 2 2586 9000, sähköposti: [email protected]. Hätätapauksissa virka-ajan ulkopuolella yhteys Ulkoministeriön päivystyskeskukseen numeroon: +358 9 1605 5555. 

Kairon suurlähetystö pyrkii päivittämään tilannetietoa nettisivuilleen (avautuu uuteen ikkunaan) ja Facebookiin(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]