Suomi valmistautuu kestävän kehityksen huippukokoukseen: nettisivut avattu

YK:n kestävän kehityksen huippukokous järjestetään 26. elokuuta - 4. syyskuuta 2002 Johannesburgissa Etelä-Afrikassa. Huippukokouksen Suomen-nettisivut on tänään avattu osoitteessa formin.finland.fi/johannesburg.


Valtionpäämiehet kokoontuvat Johannesburgiin pohtimaan kehitystä ja tulevia haasteita kymmenen vuotta Rion ympäristö- ja kehityskonferenssin jälkeen. Keskeisenä tavoitteena on sopia konkreettisista toimista kestävän kehityksen saavuttamiseksi ja siitä, miten kestävän kehityksen esteitä, kuten köyhyyttä tai luonnonvarojen ja energian liiallista kulutusta, voitaisiin vähentää ja tuotanto- ja kulutustapoja muuttaa kestävämmiksi.

Ulkoasiainministeriö ja sen kansainvälisen ympäristöpolitiikan yksikkö vastaavat viranomaisena Suomen osallistumisesta huippukokousvalmisteluihin. Keskeisin yhteistyökumppani on ympäristöministeriö. Eri ministeriöiden osallistuminen valmisteluihin tapahtuu ulkoasiainministeriön perustaman virkamiestyöryhmän kautta, joka koordinoi Suomen kannanottojen valmistelua ja jonka jäseniä osallistuu tarpeen mukaan kansainväliseen neuvotteluprosessiin. Virkamiestyöryhmän puheenjohtajana toimii kestävän kehityksen suurlähettiläs Taisto Huimasalo.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen johtaa syksyllä Suomen valtuuskuntaa Johannesburgissa.






kestävä kehitys