Focus 2009 ilmestynyt

Suomalaista energia- ja vesiosaamista markkinoidaan maailmalle

FOCUS 2009 Suomen vahvuuksia ja Suomea investointikohteena esittelevä vuosijulkaisu Focus on the Economy and Technology 2009 on ilmestynyt entistä runsaampana.

Ulkoministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Invest in Finlandin, Finnfactsin ja Tekesin julkaisema lehti välittää kuvaa suomalaisten yritysten ja yhteiskunnan monipuolisuudesta ja innovatiivisuudesta.

”Tänä vuonna painotimme suomalaista energia- ja vesiteknologista osaamista”, kertoo lehden päätoimittaja Juha Parikka ulkoministeriöstä.

Suomen kilpailukyvyn haasteita ja mahdollisuuksia pohtivat lehdessä haastatellut elinkeinoelämän vahva vaikuttaja, vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto ja suorasanaisena visionäärinä tunnettu valtiosihteeri Raimo Sailas valtiovarainministeriöstä. Focus 2009 valottaa myös muun muassa korkeatasoisen peruskoulutuksemme salaisuuksia ja kurkistaa suomalaisen designin maailmaan.

Ulkoasultaan Focus on tänä vuonna jatkanut uudistumista. ”Lehden ilmettä on viety entistä raikkaampaan ja näyttävämpään suuntaan", päätoimittaja Parikka luonnehtii.

40-sivuiseksi kasvanut julkaisu ilmestyy tammikuussa 2009 englanniksi ja maaliskuussa espanjaksi, saksaksi, venäjäksi, kiinaksi ja japaniksi. Lehden jakelusta huolehtivat ensisijaisesti Suomen suurlähetystöt ulkomailla. Seitsemättä kertaa ilmestyvä Focus on herättänyt kohdemaissaan runsaasti kiinnostusta.

Focus-lehden tuotannosta, ulkoasusta ja projektinhallinnasta vastaa Sanoma Magazines Finlandin Yritysjulkaisut, joka on osa Sanoma-konsernia.

Focus on luettavissa digilehtenä englanniksi osoitteessa http://www.digipaper.fi/focus/23544(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Yritykset ja yhteisöt voivat tilata julkaisua maksutta käyttöönsä seuraavasta verkko-osoitteesta:

http://extranet.libris.fi/focus/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

käyttäjä: focuslib
salasana: f0cu5extra

HUOM! kaikki pienillä kirjaimilla: f(nolla)cu(viisi)extra

Lisätietoja:

julkaisu- ja Suomi-promootiopäällikkö Juha Parikka, UM, viestintä- ja kulttuuriosasto, p. (09) 1605 5843
viestintäjohtaja Mervi Liukkonen, TEM, p. 010 606 4786
toimitusjohtaja Tuomo Airaksinen, Invest in Finland, p. 010 773 0302
johtaja Markus Kokko, Finnfacts, p. (09) 1315 1536
tiedottaja Soili Helminen, Tekes, p. 010 605 5719