Foreign Correspondent 2008 valinnat tehty

Suomen ulkoasianministeriö on valinnut vuoden 2008 Foreign Correspondent ohjelmaan osallistuvat nuoret. Suomen Brasilian suurlähetystö sai tänä vuonna 50 erittäin korkeatasoista hakemusta eri puolilta maata.

Renata Betti FCP 2008 Brasiliasta ohjelmaan valittiin 24-vuotias Renata Betti. Italialaista sukujuurta oleva Betti on syntynyt São Paulossa ja opiskellut Dante Alighieri-koulussa yliopistoon asti. Lukioikäisenä Betti vietti puoli vuotta vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa. Sen jälkeen hän aloitti yliopisto-opinnot Markkinointi- ja mainosalan korkeakoulussa São Paulossa. Kolmantena opiskeluvuotenaan hän matkusti vaihto-opiskelijaksi Westminister Universityyn Lontooseen. Vuosi oli Bettille merkittävä, sillä hän huomasi, että markkinointi ei tuntunutkaan omalta alalta. Palauttaan Brasiliaan hän vaihtoi yliopistoa ja alkoi opiskella journalismia. Betti opiskelee tätä alaa nyt viimeistä vuotta.

Viime vuoden elokuusta lähtien Betti on työskennellyt toimittajana. Hän aloitti uransa maan toiseksi suurimmassa aikakauslehdessä Épocassa ja siirtyi tämän vuoden huhtikuussa aikakauslehti Vejaan, joka on maan suurin. Foreign Correspondent -ohjelma on Renata Bettin mukaan hänelle tärkeä sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Hän odottaa innokkaasti tutustuvansa eri maiden nuoriin toimittajiin ja oppivansa tuntemaan Suomen läpikotaisin.