Vuoden 2011 Foreign Correspondent programme –osallistuja Brasiliasta on valittu. Onnittelut  Taisa Sganzerla!

Suurlähetystö sai yhteensä 186 hakemusta, joista suurin osa oli todella korkeatasoisia, ja valintaprosessi ei siten ollut helppo. Suurlähetystö haluaa kiittää kaikkia osallistujia!

Alla Taisan esittely:

Taisa Sganzerla on 24-vuotias intohimoinen journalisti. Taisa päätyi toimittajan uralle koska siinä hän voi yhdistää kaikki asiat, joista hän on kiinnostunut. Näitä ovat elokuva, taide, kansainvälinen politiikka, valokuvaus, kirjallisuus, ja ennen kaikkea: kirjoittaminen.

Taisa on syntynyt Salvadorin kaupungissa Bahian osavaltiossa, ja hänen perheensä juuret juontavat Santa Catarinan osavaltioon. Taisa on ollut 16-vuotiaasta lähtien mukana globaalikasvatusta edistävän CISV-järjestön toiminnassa.

Taisa pääsi 18-vuotiaana yliopistoon lukemaan oikeustiedettä, mutta huomasi pian ettei se ole hänen alaansa. Sen jälkeen Taisa matkusti Englantiin opiskelemaan elokuvaa, englantilaista kirjallisuutta ja sosiologiaa. Takaisin Brasiliaan palattuaan hän aloitti yhteiskuntatieteiden opinnot Bahian valtionyliopistossa sekä journalismiopinnot Jorge Amado- keskuksessa, josta hän on juuri valmistumassa. Taisa on ollut harjoittelijana yliopistonsa televioissa, ja Metrópole- TV-kanavalla, sekä Tribuna de Bahia –sanomalehdessä. Lisäksi Taisa työskentelee osa-aikaisesti englanninkielen tulkkina ja freelancer-videoeditoijana. Vapaa-aikanaan Taisa harrastaa valokuvausta ja pianonsoittoa.

Taisa uskoo FCP-ohjelmaan osallistumisen olevan tärkeä askel hänen urallaan. Ja, ennen kaikkea, FCP on kokemus, jonka tulee painumaan ikuisesti mieleen.

Taisa Sganzerla